Wilhelm Agrell

Wilhelm Agrell är en svensk författare och historiker med inriktning på freds- och konfliktforskning. Han är född 1950 i Uppsala och har sedan 2006 varit professor i underrättelseanalys vid Lunds universitet.

Agrells författarskap är mångfacetterat och har behandlat en rad olika ämnen, bland annat svensk försvars- och säkerhetspolitik, underrättelseverksamhet och terrorism. Han har också skrivit flera populärvetenskapliga böcker, bland annat 'Konsten att gissa rätt'.

I 'Konsten att gissa rätt' tar Agrell upp frågan om hur vi kan öka vår förmåga att förutsäga framtiden. Han argumenterar för att det är viktigt att utveckla en förmåga att tänka strategiskt och att kunna se mönster i komplexa situationer.

Agrells stil är klar och koncis, och han har en förmåga att göra komplicerade ämnen lättförståeliga. Han är också en skicklig berättare, och hans böcker är fulla av spännande historier och anekdoter.

Agrells verk har inspirerat många människor, både inom och utanför akademin. Han är en av Sveriges mest framstående experter på säkerhetspolitik och underrättelseverksamhet, och hans böcker är värdefulla resurser för alla som vill förstå vår omvärld. [Google Bard]

Tillbaka till blogg