Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Humaniora | Sveriges historia

Sveriges rika och dynamiska förflutna är fyllt av berättelser om vikingatåg, kungliga intriger och omvandlingar som format det moderna Europa. Vår kategori med böcker om svensk historia erbjuder en djupdykning i dessa fascinerande episoder, från det forntida riket och framåt. Här hittar du allt från detaljerade studier av historiska slag till gripande biografier om Sveriges mest inflytelserika personligheter. Oavsett om du är en passionerad historiker, en nyfiken nybörjare eller någonstans däremellan, erbjuder vår samling insikter och upptäckter som berikar och inspirerar. Utforska Sveriges historia genom våra noggrant utvalda böcker, perfekt anpassade för att fördjupa din förståelse för detta nordiska lands arv.

1 av 10

Humaniora : Kulturvetenskap & -historia

Kulturvetenskap & Historia: en resa genom mänsklighetens förflutna och nutid

Här hittar du böcker om allt från antikens civilisationer till moderna sociala rörelser. Oavsett om du är en historieintresserad person som vill lära dig mer om det förflutna, en student som studerar kulturvetenskap eller bara vill utöka din allmänbildning, har vår avdelning för kulturvetenskap & historia något för dig.

1 av 10

Humaniora : Politik & samhälle

Politik & Samhälle: navigera i den komplexa världen av makt och förändring

En värld av aktuella frågor, politiska ideologier och sociala utmaningar. Här hittar du böcker om allt från globaliseringens effekter till lokala politiska system, från mänskliga rättigheter till ekonomiska ojämlikheter. Oavsett om du är en engagerad medborgare, en student som studerar statsvetenskap eller bara vill vara mer informerad om samhällsutvecklingen, har  vår avdelning för politik & samhälle något för dig.

1 av 10

Humaniora : Konst & konstvetenskap

Konst & Konstvetenskap: en resa genom mänsklighetens kreativa uttryck

En värld av skönhet, inspiration och kreativitet. Här hittar du böcker om allt från konsthistoria och konststilar till konstnärliga tekniker och aktuella utställningar. Oavsett om du är en passionerad konstnär, en nyfiken student eller bara vill lära dig mer om den fascinerande världen av konst, har vår avdelning för konst & konstvetenskap något för dig.

1 av 10

Humaniora : Etnografi, socialantropologi & etnologi

Etnografi, Socialantropologi & Etnologi: en resa genom mänsklighetens kulturer

Här hittar du böcker om fascinerande kulturer och samhällen, om allt från vardagsliv i olika kulturer till komplexa sociala strukturer och traditioner. Oavsett om du är en passionerad resenär, en nyfiken student eller bara vill lära dig mer om mänsklighetens mångfald, har denna avdelning något för dig.

1 av 10

Humaniora : Litteratur- och språkvetenskap

Här kan du botanisera bland böcker inom Litteratur- och språkvetenskap, både antikvariskt och förlagsnytt. 

1 av 10

Humaniora : Bok- & biblioteksväsen

Bok- och Biblioteksväsen: en värld av kunskap och inspiration

Här hittar du böcker om allt från bokens historia och bibliotekens roll i samhället till praktiska tips för hur du kan organisera ditt eget bibliotek. Oavsett om du är en passionerad läsare, en nybliven bibliotekarie eller bara nyfiken på böckernas värld, har denna kategori något för dig.

1 av 10

Hantverk & handarbete & hobby

Här kan du botanisera bland böcker inom Hantverk & handarbete & hobby, både antikvariskt och förlagsnytt. 

Använd gärna filtret för att visa enbart antikvariska eller förlagsnya böcker, böcker från ett visst förlag eller böcker inom särskilda underkategorier.