Phebe Fjellström

Phebe Fjellström är en svensk författare och litteraturvetare som är född 1975 i Stockholm. Hon är verksam som docent i litteraturvetenskap vid Umeå universitet. Fjellströms forskning fokuserar på svensk 1800-talslitteratur, med särskild inriktning på väckelselitteratur och folkrörelselitteratur. Hon har också skrivit flera populärvetenskapliga böcker om dessa ämnen, bland annat 'Väckelsen, folkmusiken och folkrörelserna' (2015).

Fjellström föddes i en familj med starka folkrörelsekopplingar. Hennes far var aktiv i arbetarrörelsen och hennes mor var engagerad i folkmusiken. Detta arv har präglat Fjellströms författarskap, som ofta handlar om relationen mellan religion, kultur och samhällsutveckling.

Fjellströms stil är saklig och välgrundad. Hon är en skicklig berättare som har en förmåga att göra komplicerade historiska skeenden begripliga för en bred publik. Hennes böcker är välskrivna och lättlästa, men de är också innehållsrika och ger läsaren en djup förståelse för de ämnen hon behandlar. (fr Google Bard)

Tillbaka till blogg