Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Pernilla Stalfelt

Pernilla Stalfelt är en svensk författare och illustratör född 1962. Hon har etablerat sig som en framstående barnboksförfattare med en pedagogisk inriktning och en humoristisk touch. Hennes verk präglas av en vilja att förklara komplexa ämnen på ett lättillgängligt och engagerande sätt för barn.

Stalfelt debuterade 1996 med boken 'Hårboken', den första i en serie faktabilderböcker med '-boken' i titeln. Serien har vuxit att omfatta titlar som 'Bajsboken', 'Kissboken' och 'Kärlekboken', alla illustrerade med hennes egna färgstarka teckningar. Böckerna har hyllats för sin förmåga att avdramatisera tabubelagda ämnen och ge barn en grundläggande förståelse för sin egen kropp och omvärlden.

Hennes stil kännetecknas av en tydlig pedagogik och en lekfullhet som gör det roligt att lära sig. Hon använder sig ofta av humor och personliga berättelser för att engagera sina läsare. Stalfelt har inspirerats av författare som Barbro Lindgren och Astrid Lindgren, och liksom dem har hon en förmåga att tala direkt till barns fantasi och nyfikenhet.

Stalfelt har tilldelats flera priser för sitt arbete, bland annat Astrid Lindgren-priset och Elsa Beskow-plaketten. Hennes böcker har översatts till ett flertal språk och har vunnit läsare över hela världen. [Google Gemini]



Tycker du om Pernilla Stalfelt kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Barbro Lindgren, Astrid Lindgren, Lotta Geffenblad, Sven Nordqvist, Ulf Stark.

Tillbaka till artiklarna