Catarina König

Catarina König, född 1984 i Uppsala, är en matkreatör som trollbinder smaklökar med sin passion för lyxiga vardagsrecept. Hennes kokbok 'Smårätter med guldkant' (2020) bjuder på en kavalkad av eleganta och kreativa smårätter, perfekta för både festliga tillfällen och mysiga hemmakvällar.

Königs gastronomiska resa tog fart 2016 då hon vann Sveriges Mästerkock. Sedan dess har hon etablerat sig som en erkänd kockprofil, flitigt anlitad av tidningar, TV-program och events. Hennes matfilosofi präglas av en strävan att lyfta fram enkla råvaror med innovativa tillagningstekniker och vackra presentationer.

I 'Smårätter med guldkant' visar König sin förmåga att förvandla vardagsmiddagar till små kulinariska upplevelser. Här samsas eleganta snittar med rustika tapas och kreativa vegetariska alternativ. Varje recept präglas av hennes kärlek till säsongens smaker och hennes öga för detaljer.

Hennes stil kan beskrivas som en eklektisk blandning av fransk bistrokänsla, svenska traditioner och internationella influenser. Hon inspireras av stjärnkockar som Alain Ducasse och Magnus Nilsson, men hämtar även inspiration från sina egna resor och matupplevelser.

Königs verk för vidare en tradition av svenska kokböcker med fokus på säsongsbetonade råvaror och kreativa recept. Hon inspirerar en ny generation matlagare att våga experimentera och skapa vackra och välsmakande måltider. [Google Gemini]

Tillbaka till blogg