Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Könsbytet av Johan Ehrenberg

Könsbytet: Mörka berättelser från en annan värld av Johan Ehrenberg

I boken "Könsbytet: Mörka berättelser från en annan värld" tar författaren Johan Ehrenberg oss med på en djupdykning i en resa genom att byta kön och bli Jenny. Ehrenberg delar med sig av sina erfarenheter och reflektioner kring ämnen som könskamp, kvinnoförtryck och manliga fängelser, samtidigt som han utforskar teman som hat, förakt och vänskap.

En banbrytande berättelse

Med en bakgrund som chefredaktör väckte Ehrenberg starka reaktioner i det svenska medielandskapet när han för första gången berättade om sitt könsbyte för 21 år sedan. Trots motstånd och ifrågasättanden valde Ehrenberg att hålla fast vid sin sanning och delar nu med sig av denna unika berättelse i boken.

En djupgående reflektion

"Könsbytet: Mörka berättelser från en annan värld" är inte enbart en personlig skildring utan även en utforskning av större samhällsfrågor kring kön, identitet och fördomar. Genom sitt öppna och starka berättande lyckas Ehrenberg skapa en bok som inte bara berör utan även väcker viktiga frågor kring normer och mänskliga rättigheter.

I denna gripande berättelse tar Ehrenberg läsarna med på en resa bortom det personliga och in i det kollektiva, där teman som samhällets syn på kön, identitet och förändring utforskas på ett djupgående och tankeväckande sätt.

Författaren Johan Ehrenberg

Johan Ehrenberg, född 1957 i Linköping, är en svensk journalist, publicist, företagare, debattör och författare. Han är mest känd som VD för ETC Utveckling och har varit aktiv inom mediebranschen under många år. Ehrenberg har starkt bidragit till samhällsdebatten och ger med denna bok en unik inblick i en resa som har berört och engagerat hundratusentals svenskar.

Frågor och Svar om "Könsbytet: Mörka berättelser från en annan värld" av Johan Ehrenberg

Vad inspirerade Johan Ehrenberg att skriva "Könsbytet"?

Ehrenberg blev inspirerad att skriva boken för att dela med sig av sin personliga resa och sprida medvetenhet kring ämnen som kön, identitet och fördomar.

Vilken roll spelar boken i den större samhällsdebatten?

"Könsbytet: Mörka berättelser från en annan värld" öppnar upp för en djupare diskussion kring normer, mänskliga rättigheter och samhällets syn på kön och identitet.

Vad vill författaren att läsarna ska ta med sig efter att ha läst boken?

Ehrenberg hoppas att läsarna ska få en ökad förståelse för komplexiteten kring kön, identitet och förändring samt reflektera över den egna synen på dessa ämnen.

Tillbaka till artiklarna