Hastur förlag

Hastur förlag

Hastur Förlag, grundat 2011, är en svensk kraft som vigt sin energi åt att sprida äldre skräcklitteratur, med en speciell inriktning på verk skrivna mellan 1880 och 1945​. Förlaget, som drivs från Roteminnet i Ljungby kommun av förläggaren och översättaren Ola Svensson, har snabbt etablerat sig som en central aktör inom sitt nischade område​.


Namnet Hastur Förlag är inspirerat av den fiktiva herdeguden Hastur, en figur som ursprungligen kommer från Ambrose Bierces verk, men som senare även tagits upp av författare som Robert W. Chambers och H.P. Lovecraft​. Detta intressanta val av namn speglar förlagets engagemang för att utforska och återuppliva det övernaturliga och det okända i litteraturen.

Förlaget har givit ut verk av en rad kända författare, inklusive Ambrose Bierce, Robert W. Chambers, H.P. Lovecraft, Arthur Machen och Carl Panzram​. Varje utgivning är en noggrant kuraterad resa tillbaka till skräckens guldålder, vilket gör att läsare kan upptäcka eller återupptäcka dessa klassiska verk.

Svenssons engagemang för denna genre och hans arbete med att översätta dessa verk till svenska under pseudonymen Arthur Isfelt, har gjort Hastur förlag till en oumbärlig del av det svenska litterära landskapet. Varje utgivning från Hastur är en hyllning till skräckgenren och dess rika historia, men också en inbjudan till moderna läsare att utforska och uppskatta dessa verk.

Hastur förlag förtjänar hyllning inte bara för sitt engagemang att ge ut äldre skräcklitteratur, men också för att göra dessa verk tillgängliga för den moderna publiken. Genom sitt arbete hjälper Hastur förlag till att bevara och sprida dessa fantastiska verk till nya generationer av läsare.
Tillbaka till blogg