Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Tjugotvå psalmer och andliga visor genom fem sekler av Göransson, Harald (utg.)

En resa genom Sveriges musikaliska och andliga arv

I boken "Tjugotvå psalmer och andliga visor genom fem sekler" utforskar författaren Harald Göransson det rika arvet av andliga sånger och psalmer som präglat Sverige under århundraden. Psalmerna i den svenska kyrkan har en djupare betydelse än bara musik; de är en del av vår historia, våra minnen och våra hopp.

Historieberättande sånger

Genom att låta några av de mest älskade psalmerna utgöra utgångspunkten för sina betraktelser, tar författaren oss med på en resa genom Sveriges musikaliska och andliga landskap. Bakom varje psalm döljer sig berättelser om krig, religiösa konflikter, och den musikaliska utvecklingen i landet. Från entusiasmen i frikyrkorna till modernismens intåg i psalmboken, bjuder boken på en mångfacetterad och fängslande skildring av sången i den svenska kyrkan.

Noter och texter som nycklar

Här presenteras inte bara noter och texter, utan även nycklar som låser upp dörrar till både kyrkans innersta rum och till sången som format och präglat oss som individer och som samhälle. Psalmerna blir så mycket mer än bara musik - de blir vägvisare till vår gemensamma historia och identitet.

Upptäck det andliga landskapets skatter

Genom "Tjugotvå psalmer och andliga visor genom fem sekler" ges läsaren möjligheten att utforska och upptäcka de rikedomar som finns gömda i Sveriges musikaliska och andliga landskap. En bok som väcker tankar, känslor och reflektion kring sången som en central del av vårt kulturella arv.

Frågor och svar om "Tjugotvå psalmer och andliga visor genom fem sekler" av Harald Göransson

Vilken betydelse har psalmerna i den svenska kyrkan?

Psalmer har en djupare betydelse än bara musik i den svenska kyrkan. De är en del av vårt kulturella arv, vår historia och vår gemensamma identitet.

På vilket sätt binder psalmerna samman det svenska samhället?

Genom att utforska psalmernas historier och texter ges läsaren en möjlighet att förstå hur sången har formats och knutit samman det svenska samhället genom århundradena.

Vad kan läsaren förvänta sig att få ut av att läsa denna bok?

Läsaren kan förvänta sig en unik och fängslande resa genom Sveriges musikaliska och andliga arv, där psalmerna utgör både nycklar och skatter som öppnar dörrarna till en rik och mångfacetterad historia.

Tillbaka till artiklarna