Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Jesus, människoson av Kahlil Gibran

Jesus, människoson av Kahlil Gibran

Jesus, människoson är en innerlig och mångstämmig skildring av hur Jesus betraktades av människor under sin tid. Författad av Kahlil Gibran, tar denna bok oss med på en resa genom historien där röster från alla samhällsklasser och bakgrunder samlas för att ge sina perspektiv på den profet som skulle komma att förändra världen.

Resonans från historien

Genom en vacker språkdräkt, likt Höga Visans toner, väcker Gibran liv i berättelsen om jesu liv för att påminna oss om hans gärningar och budskap. Från enkla människor till samhällets elit, var och en ger sin syn på Jesus och hans lära.

En älskad klassiker

Jesus, människoson är inte bara en bok, det är ett konstverk skapat av Gibran strax före sin bortgång. Publicerad 1928 i New York, har denna bok blivit en av författarens mest älskade verk, en nära följeslagare till den ikoniska Profeten.

Om författaren Kahlil Gibran

Kahlil Gibran, född i Libanon, var en mångsidig konstnär och författare som mestadels skrev på engelska. Han är mest känd för sina andliga verk, inklusive The Prophet och Jesus, the Son of Man, som har belyst och berört läsare över hela världen.

Frågor och svar om 'Jesus, människoson' av Kahlil Gibran

Här är några relevanta frågor och svar om boken, författaren och dess budskap.

Vad gör 'Jesus, människoson' så unik?

Jesus, människoson skiljer sig genom sin mångfald av perspektiv från Jesu tid, vilket ger en rik och nyanserad bild av hans liv.

Vad inspirerade Kahlil Gibran att skriva denna bok?

Gibrans djupa intresse för spiritualitet och mänsklig natur drev honom att utforska Jesu gestalt på ett unikt sätt, vilket resulterade i denna banbrytande skildring.

Vilka teman behandlas i 'Jesus, människoson'?

Boken utforskar teman som tro, tvivel, medmänsklighet och försoning, vilket gör den till en mångfacetterad och tankeväckande läsupplevelse.


Tycker du om Kahlil Gibran kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Kahlil Gibran kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Walt Whitman, Friedrich Nietzsche, Henri Bergson.

Dessa författare och filosofer är läsvärda för den som uppskattar Kahlil Gibrans verk på grund av deras djupa filosofiska resonemang om människans existens, moral och andlighet. Walt Whitmans poetiska och existentiella verk, Friedrich Nietzsches kritiska syn på samhället, Henri Bergsons idéer om intuition och livets flöde, samt sufismens mystiska läror kan alla berika läsarens förståelse för liknande teman som behandlas av Kahlil Gibran.

Tillbaka till artiklarna