Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: En självbiografi av Ekelöf, Gunnar

En självbiografi av Gunnar Ekelöf

En självbiografi är en mästerlig samling av Gunnar Ekelöfs samlade dikter, som publicerades för att fira poeten och författarens 100-årsjubileum. Gunnar Ekelöf föddes den femtonde september 1907 och betraktas som en av nittonhundratalets främsta poeter i Sverige, om inte rentav den störste.

En poetisk resa genom författarskapet

Boken täcker Ekelöfs resa från debutboken sent på jorden som publicerades 1932, till den episka Dîwân-trilogin som han avslutade 1967. Den innehåller också en nyutgåva av volymen med efterlämnade anteckningar, skisser och dikter som samlades av Ingrid Ekelöf efter hans död. Denna volym, med titeln En självbiografi, är en ovärderlig källa för alla som vill fördjupa sig i hans författarskap.

Jan Olov Ullén har bidragit med ett tankeväckande förord till Samlade dikter, medan Magnus Halldin bidrar med ett efterord till En självbiografi. Deras insiktsfulla texter kompletterar och ger ytterligare perspektiv på en av Sveriges mest inflytelserika poeter.

Utforska Gunnar Ekelöfs poetiska värld

En självbiografi bjuder in läsarna att utforska Gunnar Ekelöfs djupt personliga och poetiska värld. Genom hans samlade dikter och efterlämnade verk ges en intim inblick i en författares resa och skapande. Denna unika samling av texter binder samman Ekelöfs liv och författarskap på ett gripande och suggestivt sätt.

Låt dig förtrollas av Gunnar Ekelöfs rika språk och poetiska uttryck i denna enastående samling som firar en av Sveriges främsta poeter genom tiderna.

Frågor och svar om En självbiografi av Gunnar Ekelöf

Vad är några av temana som återkommer i Gunnar Ekelöfs dikter?

Gunnar Ekelöfs dikter utforskar ofta existentiella frågor, naturens skönhet, kärlekens komplexitet och den mänskliga erfarenheten på ett djupt och suggestivt sätt.

Vilken betydelse har Gunnar Ekelöf haft för den svenska litteraturen?

Gunnar Ekelöf betraktas som en av de mest betydande modernistiska poeterna i svensk litteraturhistoria. Hans inflytande sträcker sig långt och har inspirerat generationer av författare och poeter.

Vem skulle ha glädje av att läsa En självbiografi?
Denna bok är en måste läsning för alla som är intresserade av svensk poesi, modernistisk litteratur och fördjupade poetiska verk. Älskare av litteratur och språkkonst kommer att uppskatta Ekelöfs unika röst och djupa känslighet.


Tycker du om Gunnar Ekelöf kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Gunnar Ekelöf kan du nog även vara intresserad av dessa författare: T.S. Eliot, Arthur Rimbaud, William Blake, Paul Valéry, Dante Alighieri.
Tillbaka till artiklarna