Naturalism & realism | Tage Aurell

Tage Aurell kan anses vara en del av den litterära riktningen Naturalism & realism genom sina verk som präglas av stark realism och lyhördhet för människors känslor. Han var influerad av den franska realismen och naturalismen samt skildrade ofta människor från arbetarklassen och medelklassen.

Tage Aurell var en svensk författare, journalist och översättare som föddes i Oslo 1895 och dog i Mangskog i Värmland 1976.

Aurell växte upp i en borgerlig familj i Oslo. Han studerade juridik i Stockholm, men hoppade av studierna för att bli författare. Han debuterade med romanen 'Tybergs gård' 1932, som skildrar livet på en herrgård i Värmland. Romanen blev en stor framgång och etablerade Aurell som en av Sveriges mest lovande unga författare.

Aurells verk präglas av en stark realism och en lyhördhet för människors innersta känslor. Han var en skicklig psykolog och kunde skildra sina karaktärer med stor inlevelse. Hans romaner är ofta inställda i Värmland, en plats som han älskade och kände sig djupt rotad i.

Aurell var en mångsidig författare som influerades av en rad olika strömningar. Han var en stor beundrare av den franska realismen och naturalismen, och hans verk har drag av både dessa stilar. Han var också inspirerad av den svenska folkhemslitteraturen, och hans romaner skildrar ofta människor från arbetarklassen och medelklassen. [Google Bard]

Foto:
Tillbaka till blogg