Naturalism & realism | Leo Tolstoj

Leo Tolstoj kan anses vara en del av den litterära riktningen Naturalism & realism genom sin skildring av krigets verklighet och sitt fokus på att skildra livet som det är, utan att idealisera eller romantisera. Hans verk är realistiska och detaljerade, och han är en skicklig karaktärsskildrare. Tolstoj var också inspirerad av den franska realismen och den engelska romantiken.

Leo Tolstoj (1828-1910) är en av de mest kända och lästa författarna i världslitteraturen. Han är mest känd för sina romaner 'Krig och fred' och 'Anna Karenina', som räknas till de största verken i den ryska litteraturen.

Tolstoj föddes i en adelsfamilj i Ryssland. Han fick en god utbildning och tjänstgjorde i den ryska armén under Krimkriget. Efter kriget ägnade han sig åt att skriva och ägde en egen gård, Jasnaja Poljana, där han bodde med sin familj.

Tolstojs verk är realistiska och skildrar ofta livet i den ryska aristokratin. Han är också känd för sina filosofiska och religiösa skrifter, i vilka han bland annat argumenterar för en enkel och naturnära livsstil.

Tolstojs stil är realistiskt och detaljerad. Han är en skicklig karaktärsskildrare och hans verk är fyllda av livliga dialoger och beskrivningar av natur och miljö.

Tolstojs influenser är många. Han var inspirerad av bland annat den franska realismen och den engelska romantiken. Han var också intresserad av filosofi och religion, vilket återspeglas i hans verk.

Foto:
Tillbaka till blogg