Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Vägs ände av Bengt Ohlsson

En mörk berättelse om Vägs ände">vägs ände

En man i yngre medelåldern reser till sin sommarstuga i Roslagen i sällskap med sin chef och dennes nioåriga dotter. Under en glittrande högsommar där luften är fylld av ljudet av insekter och synen av stackmoln, börjar en oroande tyngd att svepa genom atmosfären. Dolda våldsamma tankar och impulser lurar under ytan av en semesterlig lojalitet. Plötsligt inträffar något som sätter igång en serie händelser där impulserna tar kontroll, och tankarna förvandlas till en skrämmande verklighet. Det är sedan bara en kort stund innan allt rasar samman.

Utforska mörkret i Roslagen

I "Vägs ände" tar författaren oss med på en nervkittlande resa genom en psykologiskt komplex berättelse. Bengt Ohlsson skapar en kuslig atmosfär där det som först verkar vara idylliskt snabbt förvandlas till en mardröm. Med skicklig gestaltning och en gripande berättarstil utforskar romanen de djupaste skrymslena av människans psyke.

Författaren Bengt Ohlsson

Bengt Ohlsson, en framstående författare, dramatiker och kolumnist, kastar ljus över det mörka och komplexa i mänskliga relationer. Med sitt skarpa sinne för detaljer och psykologiskt djup skapar Ohlsson en berättelse som kryper under huden och lämnar läsaren fängslad från första till sista sidan.

Frågor och svar om "Vägs ände" av Bengt Ohlsson

Vad är huvudtemat i "Vägs ände"?

Huvudtemat i "Vägs ände" är de dunkla och komplicerade aspekterna av människans psyke, där våldsamma impulser och mörka tankar tar över och leder till oväntade konsekvenser.

Vem rekommenderas att läsa denna bok?

"Vägs ände" är en stark psykologisk thriller som passar läsare som uppskattar djupt gripande berättelser och komplexa karaktärsstudier. För de som gillar en mörk och fängslande atmosfär är detta en bok som kommer att hålla en vaken långt in på småtimmarna.

Tillbaka till artiklarna