Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Ulrika Hand av Mathias Boström

Ulrika Hand är en gripande skönlitterär berättelse skriven av Mathias Boström. Boken utforskar teman som kaosteoriforskning, kamp, och att bryta mot regler, samtidigt som den kastar ljus över en värld där det omöjliga blir möjligt.

En oemotståndlig dragningskraft mot det omöjliga

I den skakiga och vindpinade staden skarsia under en höst av tumult smider Ulrika Hand sin egen väg. Hon fascineras av det omöjliga och ägnar sig åt kaosteoriforskning, samtidigt som hennes hjärta klappar för en poet som tystnat. Trots att hon inser att världen är full av hårda realiteter, vägrar hon att låta sig begränsas av dess regler. Ulrika vet att det går att tänja på gränserna, att skapa sin egen verklighet.

En kvinna i kamp mot förtryckande normer

Ulrika Hand kämpar en ständig kamp för att få spela spelet på sina egna villkor. Trots att hon befinner sig på en annan spelplan än resten av Skarsias invånare, kämpar hon outtröttligt för att göra sin röst hörd. Hon navigerar skickligt i en värld där det verkar som att reglerna är förutbestämda, och visar att sanningen är mer komplex än så.

I Ulrika Hand lyser Mathias Boströms mästerliga prosa starkt, och belyser en berättelse om mod, passion och att aldrig ge upp trots svåra odds.

Skarsias oändliga intriger

Genom att dyka djupt in i Skarsias skiftande landskap och människors komplexa relationer, målar Boström en fängslande bild av en stad där ingenting är som det verkar. Skarsia visar sig vara en plats där sanningen är flyktig och lojaliteter prövas, och där Ulrika Hand sticker ut som en strålande och modig gestalt mitt i kaoset.

Frågor och svar om Ulrika Hand av Mathias Boström

Vad inspirerade författaren att skriva om teman som kaosteoriforskning och regelbrott?

Boström har alltid varit intresserad av att utforska gränserna för det möjliga och att bryta sig loss från konventionella normer. Genom Ulrika Hands berättelse kunde han skapa en karaktär som vågar utmana det etablerade och strävar efter att förverkliga det omöjliga.

Vilken roll spelar poesin i Ulrikas liv och hur påverkar det hennes relationer?

Poesin utgör en central del av Ulrikas värld, och trots att hennes älskade poet inte längre skriver, lever kärleken till poesin kvar. Detta komplicerar hennes relationer och ger en extra dimension till hennes karaktär.

Vad vill läsare ta med sig från Ulrika Hands resa?

Genom Ulrikas resa får läsaren en inblick i en värld av mod, passion och kamp. Boken påminner oss om vikten av att aldrig ge upp, att tro på det omöjliga och att våga gå utanför ramarna för att följa ens egna övertygelser.

Tillbaka till artiklarna