Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

TV av Lars Ulvenstam

TV av Lars Ulvenstam är en tankeväckande och insiktsfull bok som belyser TV">tv-mediet från olika vinklar. Ulvenstam, en framstående TV-man och författare, tar oss med på en resa genom TV-landskapet och diskuterar dess roll och ansvar i samhället.

En närmare titt på TV-landskapet

I TV - dumburk eller väckarklocka? ifrågasätter Ulvenstam de pessimistiska åsikterna om TV och framhäver dess potential som ett kraftfullt verktyg för att främja demokratiska värderingar. Han betonar vikten av TV:s innehåll och hur det påverkar samhället. Från kulturprogram till underhållningsprogram och nyhetsrapportering lyfter Ulvenstam fram TV:s breda spektrum av ansvar.

Den internationella debatten om TV

En av de mest fängslande aspekterna av boken är Ulvenstams utförliga dokumentation och diskussion om den internationella debatten och forskningen kring TV. Genom att erbjuda nya perspektiv och konkreta förslag bidrar boken till att föra dialogen om TV:s roll och inflytande framåt.

Om författaren Lars Ulvenstam

Lars Henrik Ulvenstam, en mångsidig författare och TV-producent, föddes i Göteborg 1921 och avled 2017 i Stockholm. Hans imponerande karriär sträckte sig över många decennier och inkluderade betydelsefulla bidrag inom svensk litteratur, journalistik och TV-produktion.

Ulvenstams passion för kulturvetenskap och historia genomsyrar hans verk, inklusive hans banbrytande avhandling om Selma Lagerlöf. Genom sitt arbete, både som författare och producent, har Ulvenstam bidragit till att främja kulturell dialog och förståelse på ett betydelsefullt sätt.

För hans enastående insatser tilldelades Ulvenstam Stora journalistpriset 1974, vilket vittnar om hans betydelse och inflytande inom branschen. Hans arv lever vidare genom de texter och program han skapat, som fortsätter att inspirera och engagera en bred publik.

Frågor och svar om "TV" av Lars Ulvenstam

Vem rekommenderas att läsa denna bok?

Boken riktar sig till alla som är intresserade av TV-mediet, kulturdebatter och samhällspåverkan. Såväl studenter och forskare inom medievetenskap som allmänheten kommer att finna bokens innehåll tankeväckande och relevant.

Vilket är det mest betydelsefulla budskapet i boken?

Ulvenstams huvudbudskap är att TV har en betydande roll i att främja demokratiska värderingar och kulturell mångfald. Han uppmanar även till reflektion kring TV-mediet och dess påverkan på samhället.

Genom att erbjuda en holistisk syn på TV:s ansvar och inverkan, lyfter Ulvenstam fram viktiga frågor som rör programinnehåll, objektivitet och underhållningens roll i TV-landskapet.


Tillbaka till artiklarna