Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Transparence av Brøgger, Suzanne

Transparence av Suzanne Brøgger

En resa genom identitetens mörker

I Suzanne Brøggers bok Transparence tar vi del av en fortsättning på hennes självbiografiska följetong som inleddes med Crème fraîche och fortsatte med Ja. Denna gång följer vi huvudpersonen i hennes sökande efter identitet, endast för att upptäcka allt mörkare sidor hos sig själv. En kamp som kompliceras ytterligare när hon börjar förföljas av en sinnessjuk dubbelgångare, en person som envisas med att anklaga henne för att ha stulit hennes identitet.

Självbiografiskt och suggestivt

Med Transparence tar Suzanne Brøgger oss med på en suggestiv resa genom huvudpersonens inre demoner och kampen för att förstå sig själv. Genom en självbiografisk ton skapar författaren en berättelse som kastar ljus över den komplexa och ibland skrämmande naturen av mänsklig identitet.

En skrämmande dubbelgångare

I centrum för berättelsen står även den sinnessjuke dubbelgångaren, en gestalt som blir allt mer påträngande och hotfull i huvudpersonens liv. Denna skuggfigur fungerar som en spegel för huvudpersonens egna rädslor och konflikter, och skapar en spännande och psykologiskt laddad atmosfär.

Genomgående teman

Genom hela berättelsen utforskar Suzanne Brøgger teman som identitetens komplexitet, de subtila gränserna mellan verklighet och illusion, samt kampen mellan ljus och mörker inom oss själva. Med Transparence tar författaren oss med på en resa som skakar om våra föreställningar om oss själva och världen omkring oss.

Frågor och svar om Transparence av Suzanne Brøgger

Vem är huvudpersonen i boken?

Huvudpersonen är en individ i sökandet efter sin egen identitet, samtidigt som hon konfronteras med sina mest skrämmande och dunkla sidor.

Vad är den sinnessjuka dubbelgångarens roll?

Den sinnessjuka dubbelgångaren fungerar som en skuggfigur som förföljer och anklagar huvudpersonen, vilket skapar en spänning och dramatik i berättelsen.

Vilka teman utforskar Suzanne Brøgger i Transparence?

Suzanne Brøgger utforskar teman som identitet, mörker, dubbelgångare och den komplexa naturen hos mänskliga relationer.

Tillbaka till artiklarna