Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Tortyr och existens av Charles Westin

Tortyr och existens av Charles Westin

Tortyr och existens av Charles Westin

I boken "Tortyr och existens" utforskar författaren Charles Westin den djupt problematiska frågan om tortyr. Trots att tortyr fördöms över hela världen och officiellt förnekas av makthavare, tycks dess förekomst vara mer utbredd än någonsin. Genom att granska och analysera denna yttersta form av samhälleligt våld strävar Westin efter att förstå tortyrens verkliga innebörd.

En rutinmässig form av maktutövning

För torteraren och dennes överordnade är tortyren ett instrument för maktutövning, ofta använd för att uppnå politiska mål. Det är en praxis som avhumaniserar både offret och förövaren, och vars konsekvenser sträcker sig långt bortom det fysiska lidandet.

En existentiell prövning

För den som utsätts för tortyr blir lidandet en existentiell kamp som utmanar både den individuella identiteten och samhällets grundläggande värderingar. Genom att undersöka denna nedbrytande verklighet avslöjar Westin djupgående insikter om vad det innebär att vara människa.

Genom att belysa tortyrens destruktiva natur bidrar denna bok inte bara till en ökad förståelse för det mänskliga lidandet, utan även till en bredare socialpsykologisk insikt om människans natur och potential.

Frågor och svar om "Tortyr och existens" av Charles Westin

Vad är den centrala tesen i boken?

Bokens centrala tes är att tortyr, trots att den fördöms offentligt, fortfarande är en utbredd praxis som tystas ner av makthavare världen över.

På vilket sätt bidrar boken till förståelsen av mänskligt lidande?

Genom att utforska tortyrens existentiella och sociala konsekvenser ger boken en djupgående inblick i det mänskliga lidandets natur och omfattning.

Vilken publik kan dra nytta av att läsa denna bok?

Boken riktar sig till alla som är intresserade av mänskliga rättigheter, politiskt våld och samhällets moraliska komplexitet. Den är särskilt relevant för studenter och forskare inom områden som sociologi, psykologi och politik.

Tillbaka till artiklarna