Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Till sista andetaget av Swärd, Anne

Till sista andetaget av Anne Swärd

Till sista andetaget av Anne Swärd är en gripande skildring av Lo, som växer upp som ensamt barn i en märkligt stor familj på 70-talet i utkanten av ett sydsvenskt samhälle. Hennes mamma varnar henne att akta sig för kärleken, men ger aldrig någon förklaring till varför. Denna varning sätter Lo på en ständig resa för att förstå sitt förflutna och sig själv.

Ett starkt band växer fram

Mellan Lo och den äldre grannpojken Lukas växer en stark och hemlig gemenskap. Trots att Lukas är stukad av livet och Lo bär på en gåta som inte kan lösa, finner de varandra. Någonting brinner i byn när de möts och när de skils åt. För Lukas lämnar Lo för att söka det som hon redan har.

Lo följer med och lämnar inte bara Lukas, utan även Yoel och alla andra män hon möter på sin resa ut i världen. Från Stockholm till Krakow, Budapest och New York tar Lo modiga steg och försöker förstå vad det är som binder henne till människorna omkring henne och vad det är som håller henne tillbaka.

Anne Swärds mästerverk

"Till sista andetaget" är Anne Swärds tredje roman, publicerad 2010. I denna gripande berättelse utforskar hon teman som familj, kärlek, gemenskap och en inre resa mot självinsikt. Swärd debuterade 2003 med Augustprisnominerade "Polarsommar" och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges mest framstående författare.

I denna hyllade roman utforskar Swärd inte bara Lo och Lukas relation, utan även komplexiteten i mänskliga band och den eviga jakten på mening och identifiering. Den skildrar en resa genom tid och rum, där hjärtat gör sig hört bäst.

Genom Lo och Lukas berättelse tar Anne Swärd oss med på en resa som går långt förbi geografiska gränser. Det är en resa genom vår egen existens och en påminnelse om att följa sitt hjärta, även om vägen är kantad med utmaningar.

Frågor och svar om "Till sista andetaget" av Anne Swärd

Vad handlar "Till sista andetaget" om?

"Till sista andetaget" är en gripande skildring av Lo, en ung kvinna som växer upp och följer kärleken genom olika platser och människoöden. Boken utforskar teman som familj, kärlek, gemenskap och den inre resan mot självinsikt.

Vem är författaren Anne Swärd?

Anne Swärd är en framstående svensk författare som debuterade 2003 med romanen "Polarsommar", som nominerades till Augustpriset. Sedan dess har hon skrivit flera hyllade romaner, däribland "Till sista andetaget" och "Jackie". Swärd har etablerat sig som en betydande röst inom den svenska litteraturen.

Vilka läsare kan dra nytta av att läsa "Till sista andetaget"?

"Till sista andetaget" är en bok för alla som älskar gripande berättelser om kärlek, familj och den inre resan mot självinsikt. Boken tilltalar läsare som uppskattar välskriven skönlitteratur med djup och emotionell laddning.


Tycker du om Anne Swärd kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Anne Swärd kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Isabel Allende, Karin Boye, Tove Jansson, Toni Morrison, Alice Munro.
Tillbaka till artiklarna