Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Till Mervas av Elisabeth Rynell

Till Mervas av Elisabeth Rynell

Till Mervas är en gripande skönlitterär roman skriven av Elisabeth Rynell. När Marta, en kvinna som levt isolerat och ensamt under lång tid, plötsligt får ett brev från sin ungdomskärlek Kosti, vänds hennes värld upp och ner. Trots att de inte haft kontakt på över tjugo år, väcker brevet en stark längtan och sorg över det förlorade förflutna.

En resa genom minnen och känslor

Brevet blir en katalysator för Marta, som bestämmer sig för att ge sig ut på en inre och yttre resa. Genom barndomens minnen, moderskapet och känslor av kärlek tar hon steg mot försoning och en djupare förståelse för sig själv. Vägledd av brevet från Kosti, finner Marta sig själv på väg till Mervas - en plats som bär på sanningar och upptäckter hon inte kunde föreställa sig.

Om författaren Elisabeth Rynell

Elisabeth Rynell, född i Stockholm 1954, är en välrenommerad svensk författare och poet. Med sin debut 1975 har Rynell skrivit flera hyllade romaner och diktsamlingar. I Till Mervas utforskar hon teman som kärlek, skam och det djupt mänskliga behovet av försoning.

Rynell är känd för sitt poetiska skrivsätt och sin förmåga att väva samman naturmotiv och mytologi i sina berättelser. I Till Mervas smälter hon samman det förflutna med nuet på ett suggestivt sätt, där läsaren förs in i en värld av magi och melankoli.

Med influenser från poeter som Tomas Tranströmer skapar Rynell en atmosfär som är både suggestiv och gripande, där naturens kraft och skönhet spelar en central roll i berättelsen.

Frågor och svar om Till Mervas av Elisabeth Rynell

Vad är huvudtemat i Till Mervas?

Huvudtemat i boken är en resa genom minnen, känslor och längtan efter försoning, vägledd av en oväntad kontakt från det förflutna.

Vad utmärker Elisabeth Rynells stil som författare?

Rynells stil präglas av poetiska skildringar, användningen av naturmotiv och en suggestiv atmosfär som fångar läsarens fantasi.

Vem skulle uppskatta att läsa Till Mervas?

Den som gillar litteratur som berör djupa känslor, utforskar komplexa mänskliga relationer och dras till vackert, poetiskt språk kommer att uppskatta Till Mervas.

Tillbaka till artiklarna