Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Thoths ring av Doyle, Arthur Conan

Thoths ring av Arthur Conan Doyle

Thoths ring är en spännande skräckberättelse skriven av den legendariske författaren Arthur Conan Doyle. Boken kretsar kring Egyptologen John Vansittart Smith, som hamnar i en otäck situation när han slumrar till under sitt besök på Louvren i Frankrike. Efter att ha vaknat upp och upptäckt att han är inlåst i museet, inser han att han inte är ensam där inne. En kuslig stämning börjar svepa över handlingen när Smith försöker hitta en utväg från det stängda museet.

Berättelsen väver in element som mumier, museer och Egyptologer för att skapa en atmosfär av spänning och skräck. Arthur Conan Doyle, mest känd för sina berättelser om den skarpsinniga detektiven Sherlock Holmes, visar här sin förmåga att skapa en mörk och mystisk värld som fångar läsarens intresse från första stund.

Thoths ring ger en inblick i en annorlunda sida av Doyle´s författarskap och tar läsaren med på en resa fylld av intriger och obehagliga överraskningar. Denna utgåva av boken är tryckt i endast 400 handnumrerade exemplar, vilket gör den till ett sällsynt och exklusivt tillskott till varje boksamlarens hylla.

Upptäck en värld av skräck och spänning

Med Thoths ring får läsaren möjligheten att utforska en värld fylld av hemligheter och faror. Genom att följa med Egyptologen John Vansittart Smith på hans olycksaliga äventyr på Louvren, dras läsaren in i en berättelse som väcker både skräck och fascination.

Om författaren Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle (1859-1930) var en skicklig författare som är mest känd för sina berättelser om Sherlock Holmes. Med Thoths ring visar han sin mångsidighet som författare och förmåga att skapa spännande och gripande berättelser inom skräckgenren.

Frågor och svar om Thoths ring av Arthur Conan Doyle

Vad kan läsare förvänta sig av Thoths ring?

Läsare kan förvänta sig en gastkramande skräckberättelse fylld av spänning och mysterier. Genom att följa med huvudkaraktären John Vansittart Smith på hans farliga äventyr kommer läsaren att dras in i en värld av mörker och hemligheter.

Vad skiljer Thoths ring från Arthur Conan Doyles andra verk?

Thoths ring skiljer sig från Doyles andra verk genom att fokusera på en annan genre, nämligen skräck. Med denna bok visar författaren sin bredd och förmåga att skapa spännande berättelser inom olika teman.

Vem rekommenderas att läsa Thoths ring?

Thoths ring rekommenderas till läsare som är intresserade av skräckgenren, mystik och spännande intriger. Boken passar även för de som uppskattar Arthur Conan Doyles författarskap och är nyfikna på att utforska en annan sida av hans litterära skapande.


Tycker du om Arthur Conan Doyle kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Arthur Conan Doyle kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Edgar Allan Poe, Wilkie Collins, Agatha Christie, GK Chesterton, R Austin Freeman.
Tillbaka till artiklarna