Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Striptease av Carl Hiaasen


I Carl Hiaasens bok Striptease följer vi Erin Grant, en toplessdansös som arbetar på en nedgången porrklubb i fort lauderdale. Erin sliter hårt för att kunna bekosta den långdragna vårdnadstvisten om sin dotter. Trots att hon offentligt visar sin kropp har en moraliserande domare beslutat att ge vårdnaden till den drogberoende fadern, vilket får Erin att bestämma sig för att överklaga beslutet.

En oönskad uppmärksamhet och politiska intriger

En kväll attackeras Erin av den berusade börsmäklaren Paul Guber under en svensexa, men räddas i sista stund av en okänd person som använder en champagneflaska som vapen. Endast en person är vittne till räddningen - den inkognito kongressledamoten David Dilbeck. När en vän till Guber fångar händelsen på bild blir det snart uppenbart att dessa fotografier kan användas på ett mycket effektivare sätt än som skämt åt Gubers blivande svärmor.

Politiskt spel och skandalomsusade valtider

I en tid av valkampanjer står David Dilbecks medarbetare inför utmaningen att dölja hans fäbless för avklädda kvinnor - minsta antydan om en sexskandal skulle vara förödande för hans politiska karriär. Med politiska intriger och en oväntad räddning i centrum utforskar Striptease de grumliga vatten där moral och politik kolliderar.

Upptäck Carl Hiaasens skickliga skildring av en kvinnas kamp mot orättvisor och en politikers desperata försök att undvika en skandal. Striptease">Striptease är en bok som väcker tankar och diskussioner om makt, moral och rättvisa.

Frågor och svar om "Striptease" av Carl Hiaasen

Vad inspirerade författaren att skriva "Striptease"?

Carl Hiaasen hämtade inspiration från verkliga händelser och den politiska korruptionen som präglade samhället under den tid boken skrevs. Han ville belysa de dubbla moralstandarder som ofta förekommer inom politiken och rättssystemet.

Vilka teman utforskar boken?

"Striptease" utforskar teman som rättvisa, maktmissbruk, politisk korruption, och det kämpande enkla människors kamp mot överväldigande odds. Boken kastar ljus över de grumliga vatten där lag och moral ibland kolliderar.

Vem rekommenderas att läsa denna bok?

Boken passar för läsare som uppskattar spännande intrig och samhällskritik. De som gillar skönlitteratur med politiska undertoner och starka kvinnliga huvudkaraktärer kommer att uppskatta "Striptease".

Tillbaka till artiklarna