Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Skuggor över Reykjavik av Indridason, Arnaldur

Skuggor över Reykjavik av Arnaldur Indridason

Skuggor över Reykjavik är en spännande deckare skriven av Arnaldur Indridason som tar läsaren med på en resa genom tid och rum. Boken kretsar kring ett mystiskt mordfall som binder samman två olika tidsperioder i Reykjavik.

En död man och en gammal hemlighet

I hjärtat av Reykjavik hittas en nittioårig man kvävd till döds i sin lägenhet. Det som till en början ser ut som en naturlig död visar sig vara ett brutalt mord när rättsläkaren undersöker kroppen. I mannens bostad avslöjas en samling pressklipp och foton relaterade till ett ouppklarat mordfall från andra världskrigets Reykjavik, där en ung kvinna hittades strypt i slumkvarteret Skuggasund.

En intrig vävd av släktskap och hemligheter

Den pensionerade kriminalkommissarien Konrad dras in i fallet, då han själv har starka kopplingar till det plats och den tid där det ursprungliga mordet ägde rum. Genom att elegant väva samman de två mordutredningarna på olika tidsplan skapar Arnaldur Indridason en berättelse fylld av spänning och intriger. Med mordutredarna Flovent och Thorson på 1940-talet och Konrad i nutid avslöjas gradvis kopplingarna mellan det förflutna och nutiden, och ledtrådar vävs samman för att lösa gåtorna.

Slutligen, upplösning och försoning

I Skuggor över Reykjavik får läsaren följa med på en nervkittlande resa där mörka hemligheter och dolda släktskap successivt avslöjas. Med teman som mord, Reykjavik, och släktskap bjuds läsaren in i en värld där sanningen är lika skrämmande som den är befriande. Författaren lyckas på ett mästerligt sätt knyta samman trådarna från det förflutna med nutiden, och leder läsaren mot en oväntad och fängslande upplösning.

Frågor och svar om Skuggor över Reykjavik av Arnaldur Indridason

Vad är det som gör Skuggor över Reykjavik så unikt i jämförelse med andra deckare?

Skuggor över Reykjavik skiljer sig från traditionella deckare genom sin skickliga vävning av två historiska mysterier och dess starka fokus på släktskap och hemligheter. Genom att koppla samman det förflutna med nutiden på ett elegant sätt skapar Arnaldur Indridason en fängslande berättelse som engagerar läsaren från första sidan.

Vem skulle uppskatta att läsa Skuggor över Reykjavik?

Deckarälskare och alla som uppskattar välskrivna mysterier med komplexa karaktärer och intriger kommer att älska Skuggor över Reykjavik. Boken passar för läsare som gillar att lösa gåtor och uppskattar en välskriven berättelse som spänner över olika tidsperioder.

Ta dig tid att utforska Skuggor över Reykjavik och låt dig svepas med i en berättelse fylld av spänning, hemligheter och oväntade vändningar.

Tillbaka till artiklarna