Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Skrifter av Hedvig Charlotta Nordenflycht

Skrifter av Hedvig Charlotta Nordenflycht: En resa genom lyrisk poesi, reflexionspoesi och episk prosa

Hedvig Charlotta Nordenflycht (1718-1763) är känd för att ha infört en ny ton i svensk dikt genom sina lyriska självbekännelser. Men Nordenflycht sträckte sina litterära ambitioner långt bortom detta och visade upp en imponerande bredd inom poesin. Hon utforskade reflexionspoesi på en hög intellektuell nivå och skrev även episka verk och lärodikter som speglar tidens ideal och livsfrågor.

Nordenflycht var även skicklig inom prosan, där hennes skrivstil beskrivs som frisk och spänstig. I boken "Skrifter" får läsaren ta del av ett representativt urval av Nordenflychts verk i olika genrer och från olika tider. Det är ett stycke vitalt litterärt arv från 1700-talet som fortfarande berör moderna läsare.

Lyrisk skönhet och intellektuell djup

I denna volym av "Skrifter" presenteras läsaren för Nordenflychts lyriska poesi där känslor och tankar vävs samman på ett suggestivt sätt. Hennes verk belyser både det vardagliga och det universella, och hennes ord bär en tidlös skönhet som fortsätter att fascinera.

Reflexionspoesi och episka visioner

Genom Nordenflychts reflexionspoesi får läsaren en inblick i författarens intellektuella djup och hennes förmåga att utforska komplexa tankar och idéer. Hennes episka verk tar med läsaren på en resa genom historiska och mytologiska världar, där berättelserna speglar mänsklighetens strävan och lidande.

Frisk prosa och levande bilder

I "Skrifter" finns också Nordenflychts prosaverk som kännetecknas av dess friska och levande berättarstil. Hennes prosa fångar läsaren med sina färgstarka bilder och levandegör scener ur vardagslivet och historien på ett sätt som känns både nära och angeläget.

Upptäck Hedvig Charlotta Nordenflychts rika författarskap i "Skrifter", en bok som bjuder in till en mångfacetterad resa genom den svenska litteraturens guldålder.

Frågor och svar om "Skrifter" av Hedvig Charlotta Nordenflycht

Vem var Hedvig Charlotta Nordenflycht?

Hedvig Charlotta Nordenflycht var en svensk författare som levde mellan 1718 och 1763. Hon var känd för sin lyriska diktning och sina litterära ambitioner inom både poesi och prosa.

Vad kännetecknar Nordenflychts författarskap?

Nordenflychts författarskap präglas av en lyrisk ton, intellektuell djup och en bredd inom olika genrer som reflexionspoesi, epik och prosa. Hennes verk speglar tidens ideal och livsfrågor på ett engagerande sätt.

Vilken betydelse har "Skrifter" inom den svenska litteraturen?

"Skrifter" representerar en viktig del av den svenska litteraturens guldålder och visar på Nordenflychts mångsidiga talang inom poesi och prosa. Boken ger läsaren en unik inblick i en av Sveriges mest betydelsefulla författare från 1700-talet.

Tillbaka till artiklarna