Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Skattkammarön av Robert Louis Stevenson

Skattkammarön av Robert Louis Stevenson är en klassisk äventyrsroman som tar läsaren med på en farlig resa till en avlägsen ö i jakten på en mytomspunnen skatt. Huvudpersonen, unga Jim Hawkins, ger sig ut tillsammans med en brokig besättning, inklusive den listige Long John Silver. Tillsammans ställs de inför faror, myteri och svek i en berättelse som balanserar spänning och djup.

Vänskap och förräderi på det öppna havet

I Skattkammarön utforskar Stevenson teman som vänskap, girighet och mod genom en gripande berättelse. Med en svårtolkad skattkarta och en skoningslös jakt på rikedom tar romanen oss med på en oförglömlig resa genom piraternas värld, där lojalitet och förräderi står på spel.

En tidlös klassiker

Genom dramatiska vändningar och oväntade allianser skapar Stevenson en berättelse som fortsätter att fängsla läsare i alla åldrar. Skattkammarön är en tidlös klassiker som lockar med sitt suggestiva äventyr och rika karaktärsutveckling. Handlingen har inspirerat generationer av läsare med sin spännande intrig och karaktärsdynamik.

Om författaren

Robert Louis Balfour Stevenson (1850-1894) var en brittisk (skotsk) författare, poet och reseskildrare. Han led av skröplig hälsa och reste ivrigt över flera kontinenter i sin strävan efter ett hälsosamt klimat. Stevensons mest kända verk inkluderar Dr Jekyll och Mr Hyde samt Skattkammarön.

Frågor och svar om Skattkammarön av Robert Louis Stevenson

Vad handlar "Skattkammarön" om?

"Skattkammarön" följer unga Jim Hawkins på en äventyrlig resa till en avlägsen ö i jakten på en legendarisk skatt. Handlingen utforskar teman som vänskap, girighet och mod i en värld av pirater och förräderi.

Vilka är några av de centrala karaktärerna i boken?

Några centrala karaktärer inkluderar Jim Hawkins, Long John Silver och en brokig besättning av pirater och äventyrare.

Varför har "Skattkammarön" blivit en tidlös klassiker?

Med sin spännande handling, karaktärsutveckling och tematik kring vänskap och förräderi har "Skattkammarön" fortsatt att locka och inspirera läsare genom generationer.

Tillbaka till artiklarna