Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Samuels bok av Sven Delblanc

En familjesaga som sträcker sig över kontinenter

I Samuels bok, den första boken i den gripande Samuelserien av Sven Delblanc, får vi följa tre centrala karaktärer vars öden flätas samman på ett osannolikt sätt. Genom prästen Samuel, hans dotter Maria och hennes son Axel målar författaren upp en episk berättelse som sträcker sig från det oscarianska Sverige till det vidsträckta Kanada, och slutligen tillbaka till den idylliska landsbygden i Sörmland, närmare bestämt i Hedeby.

Från glans och förfall till hopp och försoning

I denna roman, som är fritt inspirerad av författarens egen släkthistoria, skildras en värld fylld av kontraster. Genom Samuels resa från präst till Tok-Sam, Marias kamp för ett bättre liv och Axels drömmar och strävanden, får läsaren en inblick i en tid präglad av förändring och motgångar. Delblanc väver samman historiska fakta med fiktiva element på ett sätt som fångar läsarens fantasi och berör dess hjärta.

En litterär fusion av två odödliga berättelser

Genom att sammanföra karaktärer och miljöer från både Samuelserien och Hedeby-sviten, skapar Sven Delblanc en litterär fusion som är oöverträffad i den svenska litteraturhistorien. Genom att låta läsaren följa med på en resa genom tid och rum, lyckas författaren skapa en helhet som är lika gripande som den är tankeväckande.

Frågor och svar om Samuels bok av Sven Delblanc

Vad inspirerade Sven Delblanc att skriva Samuels bok?

Sven Delblanc hämtade inspiration från sin egen släkthistoria och ville på ett personligt sätt gestalta sitt arv genom berättelsen om prästen Samuel, Maria och Axel.

Vilken betydelse har Samuels bok haft för den svenska litteraturen?

Samuels bok har bidragit till att föra samman två av Sveriges mest älskade romanserier och skapat en episk saga som berör läsare i alla åldrar och bakgrunder.

Vem rekommenderas att läsa Samuels bok?

Samuels bok är lämplig för alla som älskar familjesagor, historisk skildring och djupgående karaktärsutveckling. En bok som passar både den erfarne bokmalen och den som är nyfiken på att utforska svensk litteratur.


Tycker du om Sven Delblanc kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Sven Delblanc kan du nog även vara intresserad av dessa författare: August Strindberg, Selma Lagerlöf, Tomas Tranströmer.

August Strindberg, Selma Lagerlöf och Tomas Tranströmer är läsvärda för den som uppskattar Sven Delblancs författarskap då de alla, på olika sätt, behandlar människans psykologi, samhälle och existentiella frågor. Strindbergs starka karaktärsskildringar, Lagerlöfs magiska berättelser och Tranströmers suggestiva poesi kan tilltala den som värdesätter en djuplodande skildring av mänskliga relationer och samhällsfrågor i sitt läsande.

Tillbaka till artiklarna