Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Samma sol som vår av Per Gunnar Evander

Samma sol som vår av Per Gunnar Evander

Samma sol som vår av Per Gunnar Evander är en gripande roman som hyllar minnet av en avliden morfar. Morfadern var en humoristisk och egenartad snickare vars liv präglades av en outplånlig längtan efter vindar och hav. Denna längtan, som följde honom genom hela livet, återspeglas också i berättarens dramatiska privatliv, där sorgen och saknaden tecknar starka och gripande scener.

En barndom fylld av saltstänk och sågspån

I Samma sol som vår tar författaren oss med på en resa genom barndomen, fylld av doften av sågspån och ljudet av båtar som knakar i hamnen. Morfaderns närvaro är alltid närvarande, som en skugga över berättelsens händelser och som inspiration till författarens skildring av längtan och hemlängtan.

En kärleksfull hyllning till en enastående person

Genom djupt personliga och gripande scener tecknar Evander en kärleksfull hyllning till en enastående person. Morfaderns skicklighet som snickare och hans passion för havet vävs samman med författarens egna reflektioner och erfarenheter, skapandes en mångbottnad berättelse om hopp, kamp och kärlek.

Längtan som drivkraft och plåga

Längtan efter vindar och hav blir en central tematik i berättelsen, både som en drivkraft och som en plåga. Genom morfaderns ögon får läsaren följa med på en inre resa präglad av starka känslor och djupa reflektioner över livets gåtor och möjligheter.

Ta del av denna gripande roman som skildrar längtan, hopp och kärlek på ett sätt som berör och fängslar läsaren från första till sista sidan. Samhällskritik.

Frågor och svar om Samma sol som vår av Per Gunnar Evander

Vad inspirerade författaren att skriva denna roman?

Författaren inspirerades av sin egen morfars liv och längtan efter vindar och hav. Det är en personlig och kärleksfull skildring av en enastående individ.

Vad är den centrala tematiken i boken?

Den centrala tematiken kretsar kring längtan; längtan efter havet, längtan efter att förstå livets mysterier och längtan efter att försonas med det förflutna.

Vad kan läsaren förvänta sig av denna bok?

Läsaren kan förvänta sig en gripande och välskriven berättelse om kärlek, förlust och hopp. En resa genom minnen och längtan som berör hjärtat på djupet.

Tillbaka till artiklarna