Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Rök utan eld av Magnus Hedlund

En fascinerande novellsamling: "Rök utan eld" av Magnus Hedlund

I Magnus Hedlunds novellsamling "Rök utan eld" från 1990 får läsaren en inblick i ett kalejdoskop av tjugotalet röster som framkallar korta, fängslande berättelser. Från en våldsamt rolig fest på underbefälsmässen till en mans tragiska möte med en mystisk kvinna i en park, utforskar boken en brokig värld av vardagliga ögonblick, drömmar och mardrömmar.

Hedlunds språk är lekfullt och egensinnigt, fullt av överraskningar och oväntade vändningar. Genom att blanda vardagliga detaljer med absurda inslag skapar författaren en fascinerande och oförutsägbar läsupplevelse som tar läsaren på en resa genom det oväntade och det magiska.

Med inspiration från den franska surrealistiska rörelsen och den experimentella litterära gruppen Oulipo, utforskar Hedlund nya vägar i litteraturen. Hans verk kännetecknas av lekfullhet med språket och en strävan att bryta ny mark inom litterära uttrycksformer.

Utforska vardagen med en twist

I "Rök utan eld" tar Hedlund läsaren med på en resa genom vardagliga situationer som förvandlas till något ovanligt och oväntat. Genom att kasta ljus över det alldagliga skapar författaren en värld där det rutinmässiga blir extraordinärt.

En mångfacetterad berättelse

Genom en blandning av humor, sorg, och överraskande insikter, skapar Hedlund en mångfacetterad berättelse som berör och engagerar. "Rök utan eld" bjuder in läsaren till en värld där det vardagliga och det fantastiska smälter samman på ett suggestivt och drabbande sätt.

Vardagliga ögonblick och drömska vändningar

I denna novellsamling utforskar Hedlund det mänskliga tillståndet genom en kavalkad av vardagliga ögonblick som får drömska och ibland mardrömslika vändningar. Läsaren kastas mellan verklighet och fantasi, och uppmanas att ifrågasätta det som upplevs som självklart.

Upptäck en ny dimension av litterär skaparkraft

Med "Rök utan eld" tar Magnus Hedlund läsaren med på en resa där ord blir till magi och det alldagliga blir extraordinärt. Genom sina berättelser öppnar författaren dörrar till en ny dimension av litterär skaparkraft och bjuder in till en upptäcktsfärd i det oväntade och det underliga.

Frågor och svar om "Rök utan eld" av Magnus Hedlund

Vad kan läsaren förvänta sig av "Rök utan eld"?

Läsaren kan förvänta sig en samling berättelser som bjuder in till en surrealistisk resa genom det vardagliga, kryddat med oväntade vändningar och språklig lekfullhet.

Vem skulle uppskatta att läsa denna novellsamling?

"Rök utan eld" passar läsare som söker efter en litterär upplevelse utöver det vanliga, där det absurda och det poetiska förenas i en fängslande symbios av ord och tankar.

Vad skiljer "Rök utan eld" från andra novellsamlingar?

Det som främst skiljer denna novellsamling åt är Hedlunds unika sätt att blanda det vardagliga med det extraordinära, och skapa en berättelseväv som väver samman drömmar och verklighet på ett suggestivt sätt.

Tillbaka till artiklarna