Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Robotsand av Kraft, Åsa Maria

Robotsand av Åsa Maria Kraft

Robotsand är en hisnande diktsamling skapad av författaren Åsa Maria Kraft. I denna bok utforskar Kraft en värld där egyptiska paddeldockor, avsedda att medfölja ner i graven, möter nutida offerplatser i Mexiko. Här kan föräldrar vars barn har gått bort hänga upp dockor i träden, skapande en mystisk och tankeväckande atmosfär. Genom att blanda in element från gnosticismens Hypsiphrone och moderna hemmasnickrade rondellhundar skapar Kraft en unik och fascinerande berättelse.

I centrum står dockan - inte bara som leksak, utan som en avbild av mänskligt liv. Genom att använda dockan som symbol och representation får läsaren en inblick i vår komplexa och skiftande tillvaro. Det är en resa som tar oss djupt in i existentiella frågor och lämnar oss funderande över livets mysterier.

En poetisk utforskning av dockans symbolik

I Robotsand tar Åsa Maria Kraft oss med på en poetisk resa genom historien och kulturens olika aspekter av dockans roll. Från antikens gravceremonier till moderna ritualer blir läsaren ömsint guidad genom en värld av symbolik och betydelse.

Genom att integrera nyckelord som dockor, gravar, offerplats, leksak och avbild vävs en rik och mångfacetterad berättelse samman, som lockar läsaren att reflektera över den mänskliga erfarenheten i dess djupaste form.

En resa genom tid och rum

Genom att låta historiska och nutida kulturer kollidera och smälta samman skapar Kraft en atmosfär av gåtfullhet och fascination. Varje dikt i samlingen fungerar som en pusselbit som tillsammans formar en helhet, där läsaren bjuds in att utforska och tolka symboliken på sitt eget sätt.

Robotsand är inte bara en diktsamling, det är en upplevelse som tar oss med på en resa genom tid och rum, där dockan står som en evig symbol för livets skörhet och skönhet.

Frågor och svar om Robotsand av Åsa Maria Kraft

Vad inspirerade författaren att skriva Robotsand?

Svar på frågan här...

Vilken betydelse har titeln Robotsand?

Svar på frågan här...

Vem skulle dra nytta av att läsa Robotsand?

Svar på frågan här...

Tillbaka till artiklarna