Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Provokatören och andra noveller av Gorkij, Maksim

Provokatören och andra noveller av Maksim Gorkij

Provokatören och andra noveller är en samling skriven av den framstående författaren Maksim Gorkij. Dessa berättelser tar läsaren med på en resa genom känslokyla och mänsklig värme, fångad i ord mellan bokpärmar.

Mystiken i Skogsravinen

I novellen "Skogsravinen" möter läsaren en värld där naturens skönhet står i stark kontrast till mänsklig strävan och begär. Gorkij målar upp en bild av en ravins djup mot en strömmande flod, där stjärnorna liknas vid gyllene fiskar som dansar i den blå himmelsfloden.

Provokatörens återkomst

Genom novellen "Provokatören" utforskar Gorkij temat av motsättningar och känslor. I denna berättelse, som namnger hela samlingen, skildras en karaktär som väcker frågor och ifrågasätter normer, vilket leder läsaren på en resa av introspektion och reflektion.

En tidlös skatt för litteraturälskare

Provokatören och de andra noveller som utgör denna samling bär på Gorkijs önskan att vittna om mänskliga erfarenheter och emotionella djup. Med en skicklig penna och en passion för berättande välkomnar författaren läsaren in i en värld där ord blir levande.

Sök äventyret med Gorkij

Utforska novellernas magiska världar och låt dig svepas med av Gorkijs berättarkonst. Provokatören och andra noveller är en tidlös skatt som fortsätter att berika och förvåna läsare världen över.

Frågor och svar om Provokatören och andra noveller av Maksim Gorkij

Vad kan läsarna förvänta sig av Gorkijs berättelser?

Läsarna kan förvänta sig en djupdykning i mänskliga känslor och erfarenheter, presenterade på ett sätt som endast en mästare som Gorkij kan.

Vilken är den övergripande tonen i Provokatören och andra noveller?

Den övergripande tonen är en balans mellan känslokyla och mänsklig värme, vilket skapar en dynamisk och gripande läsupplevelse.

Tillbaka till artiklarna