Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Papua av Widstrand, Staffan; Lundgren, Magnus

Papua av Widstrand, Staffan; Lundgren, Magnus

Detta är en extraordinär och vacker bok som förtrollar läsaren med sin konstnärliga framställning av naturfotografi. Genom en enastående samling av bilder lyfter boken fram den magnifika biologiska mångfalden i Papua, både på land och i havet. Med en unik blandning av naturskildringar och porträtt av människorna i Papua, ger boken en djupgående inblick i hur denna region har lyckats bevara sin enastående natur och kultur.

En resa genom Papua's rika landskap

Genom Papua får läsaren möjlighet att följa med på en expedition till Papua, en fantastisk värld bestående av ångande regnskogar och unika korallrev. Här möts man av enastående djur som paradisfåglar, trädkänguruer och kasuarer, samtidigt som man utforskar de hisnande undervattensvärldarna med djävulsrockor och valhajar som vakar över korallträdgårdarna. En resa genom denna osannolika mångfald av liv för tankarna till ett paradis på jorden.

Ett vittnesmål om hållbarhet och bevarande

Genom sina fotografier och berättelser förmedlar författarna inte bara skönheten i den papuanska naturen utan även vikten av att skydda och bevara den. Papua fungerar som ett viktigt vittnesmål om hur medvetet naturskydd kan öka värdet av vår biologiska mångfald. Boken inspirerar och väcker hopp, och visar på den hållbara väg som kan ligga framför oss om vi tar vara på naturens resurser och bevarar dess skönhet.

I detta fotoreportageboken utforskar författarna några av världens mest artrika och unika vildmarker, och tar läsaren med till platser som tidigare varit okända för många. Genom närkontakt med lokalbefolkningen och samarbeten med fiskare och skogsbor, väcker Papua frågor kring hur det papuanska naturarvet kan skyddas och bevaras för framtida generationer. Genom att reflektera över ekoturism och lärandet från papuanerna öppnar boken upp för en diskussion kring naturskydd och hållbarhet.

Om författarna

Staffan Widstrand, en erkänd naturfotograf och författare, tar läsaren med på en visuell resa genom Papua och delar med sig av sin passion för att dokumentera och bevara världens unika ekosystem. Hans samarbete med Magnus Lundgren har resulterat i en unik bok som inte bara hyllar naturens skönhet utan också belyser vikten av att agera för att bevara den för framtida generationer.

Frågor och svar om Papua av Staffan Widstrand och Magnus Lundgren

Vad gör Papua till ett unikt verk inom naturfotografi?

Papua skiljer sig från andra verk inom naturfotografi genom sin konstnärliga framställning av både land- och havslandskap i Papua. Genom att även inkludera berättelser om människorna i regionen lyfter boken fram en helhetsbild av naturen och kulturen i detta extraordinära område.

Vad kan läsaren förvänta sig att lära sig av att läsa Papua?

Genom att följa med på denna visuella resa genom Papua kommer läsaren att få en djupare förståelse för regionens unika biologiska mångfald samt insikter om vikten av att bevara och skydda naturen för framtida generationer. Boken väcker frågor kring naturskydd och hållbarhet som uppmanar läsaren att reflektera över sitt eget ansvar gentemot miljön.

Med Papua tar författarna läsaren med på en resa fylld av upptäckter, skönhet och insikter om en av världens mest fascinerande och bevarandekrävande regioner.

Tillbaka till artiklarna