Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Pappa, vem var du? av Germaine Greer

Pappa, vem var du?

Germaine Greer var fem år när hennes far kom hem från kriget. Den man hon då mötte hade inga som helst likheter med den leende man hon kände från fotografiet hemma på byrån. Reg Greer var efter kriget en bruten man, men han berättade gärna för sin familj om de hjältedåd han utfört. Först efter hans död fyrtio år senare upptäckte Germaine Greer hur lite hon egentligen visste om sin far.

Hon börjar göra efterforskningar i olika arkiv runtom i världen. Det blir till ett spännande pussel där bilden av fadern klarnar allt mer. Germaine Greer får fram de mest häpnadsväckande fakta, men det hon får veta om sin far är ännu mer häpnadsväckande. Inte ens namnet visade sig vara hans riktiga. Vem var egentligen Reg Greer? Hade han någonsin funnits?

Resan till det förflutna

Utforska tillsammans med författaren Germaine Greer en gripande resa till det förflutna. Genom att bläddra i gamla dokument och arkiv avslöjar hon en historia som är mer komplex och fängslande än hon någonsin kunde föreställa sig. Upptäck sanningen bakom en faders mystiska liv och de hemligheter som han bar på.

En familjs hemligheter avslöjas

I "Pappa, vem var du?" avslöjar Germaine Greer de hemligheter som hennes far dolde under årtionden. Utforska en gripande berättelse om krigets påverkan på en mans själ och de konsekvenser det får för en hel familj. En berättelse om kärlek, hopp och förlåtelse som sträcker sig över generationsgränserna.

Frågor och svar om "Pappa, vem var du?" av Germaine Greer

Vem var författarens far egentligen?

Svaret på denna fråga och många fler avslöjas när Germaine Greer tar oss med på en emotionell resa bakåt i tiden.

Hur påverkade kriget författarens far?

Kriget lämnade djupa sår i Reg Greers själ, något som skulle forma hela hans liv och relationen till sin familj.

Vad lär sig författaren om förlåtelse och förståelse genom att utforska sin fars historia?
Genom att gräva i det förflutna och möta sitt ursprung möter Germaine Greer oväntade insikter om förlåtelse, förståelse och den komplexa naturen av familjeband.

Tillbaka till artiklarna