Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

New York-trilogin av Paul Auster

New York-trilogin av Paul Auster är en banbrytande samling deckarhistorier som korsar genregränser och utforskar identitetsproblematikens labyrint. Med en odiskutabel kärlek till New York's labyrintiska gator skapar Auster en postmodern mästerverk som fortsätter att intrigera och inspirera läsare världen över.

Stad av glas: En deckarförfattares surrealistiska resa

I den första berättelsen, Stad av glas, kastas läsaren in i en värld av intriger och mysterier när deckarförfattaren Quinn plötsligt slungas in i en spiral av händelser som överträffar allt han tidigare skapat. Uppringd av någon som misstar honom för denektiven Paul Auster, dras Quinn in i en mystisk värld där verklighet och fiktion löper parallellt.

Vålnader: En skuggspels berättelse om övervakning och insyn

I Vålnader tvingas Blue att skugga Black på uppdrag av White. Från sin gömma gentemot Blacks lägenhet får Blue insyn i en värld av ord och handlingar som snart suddar ut gränsen mellan observatör och föremål för observation. En psykologiskt laddad berättelse om makten i att se och bli sedd.

Det låsta rummet: Ett mystiskt försvinnande och en nedlagd vänskap

Avslutande Det låsta rummet utforskar teman som försvinnande, sorg och återförening när huvudpersonen får oväntat besked om en gammal vän. När Fanshawe försvinner in i det förflutnas dimmor, tvingas berättaren konfrontera såväl det förflutna som framtiden i en gripande och gåtfull resa.

New York-trilogin är inte bara en samling berättelser - det är en resa genom den postmoderna litteraturens kvarter, där varje gata kantas av identitetskriser och existentiella frågor. Med Paul Austers mästerliga prosa som guide tar denna trilogi läsaren på en oöverträffad resa genom det dunkla, förunderliga landskapet av urbana mysterier och mänskliga relationer.

Frågor och svar om New York-trilogin av Paul Auster

Vad gör New York-trilogin så unik bland deckare och postmodernistisk litteratur?

New York-trilogin förenar det bästa av båda världar - spännande deckarplotar med djupsinnig postmodernistisk tematik. Genom att smälta samman dessa element skapar Paul Auster en berättelse som utmärker sig genom sin komplexitet och sin förmåga att utmana läsarens förväntningar.

Hur speglar New York staden sig i berättelserna?

New York är mer än en plats i dessa berättelser - det är en levande, andande karaktär som präglar händelsernas utveckling och spelar en avgörande roll för karaktärernas öden. Austers kärlek till staden lyser starkt genom hela trilogin.

Vem skulle uppskatta att läsa New York-trilogin?

Alla som älskar en välskriven och tankeväckande historia skulle njuta av att följa med på den resa som New York-trilogin erbjuder. Såväl deckarälskare som postmodernismens anhängare kommer att hitta något att fascineras av i dessa djärva och suggestiva berättelser.


Tycker du om Paul Auster kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Paul Auster kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Haruki Murakami, Don De Lillo, Italo Calvino, Martin Amis, Jonathan Lethem.
Tillbaka till artiklarna