Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Endast 49 kr i frakt, oavsett vikt och antal böcker. Läs mer
★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews
Boktips: När Finland var Sverige av Lindqvist, Herman

När Finland var Sverige av Herman Lindqvist

När Finland var Sverige av Herman Lindqvist är en fascinerande resa genom historien som belyser den långa gemenskapen mellan Sverige och Finland. Genom Lindqvists engagerande berättarstil tar han oss med på en resa som sträcker sig över nästan 700 år av delat öde.

En gemensam historia

Från någon gång på 1100-talet till 1809 var Sverige och Finland förenade som ett enda land. Det innebar att invånarna i det gemensamma riket betraktades som svenskar, oavsett om de talade finska, samiska eller tyska. De hade gemensamma lagar, skolor, kyrka, och styrdes av samma kung och riksdag. Det var en tid av enhet och gemenskap som präglade både Sverige och Finland.

En okänd del av historien

Det är förvånansvärt hur lite kännedom det finns i Sverige om den långa och nära relationen med Finland under denna period. Herman Lindqvist, med sina rötter i Helsingfors, lyfter fram den betydelsefulla rollen som Finland hade i den svenska historien. Genom att kasta ljus över denna förbisedda del av historien fyller Lindqvist en viktig lucka i svenskarnas kunskap om sitt eget förflutna.

En kulturell väv av gemenskap

Finland fick under denna period städer, skolor, universitet och en välutvecklad samfärdsel, allt på en svenska grund. Även när Finland senare blev en del av det ryska imperiet fortsatte det svenska inflytandet att prägla landet. Herman Lindqvist belyser på ett gripande sätt den starka kopplingen mellan Sverige och Finland, och hur det gemensamma arvet fortfarande präglar Finlands historia.

I När Finland var Sverige ger Herman Lindqvist en nyanserad och levande bild av den långa och komplexa relationen mellan Sverige och Finland. En bok som inte bara utvidgar vår historiska horisont, utan också väcker frågor kring identitet, gemenskap och kunskapens betydelse.

Frågor och svar om När Finland var Sverige av Herman Lindqvist

Vilken målgrupp skulle uppskatta denna bok mest?

Denna bok passar både historieintresserade läsare och de som är nyfikna på de kulturella banden mellan Sverige och Finland. Den väcker tankar kring gemenskap, identitet och hur historien kan forma vår syn på oss själva och våra grannländer.

Hur bidrar Herman Lindqvist till att belysa Finlands roll i den svenska historien?

Genom sin gedigna research och engagerande berättarstil lyfter Lindqvist fram det gemensamma arvet mellan Sverige och Finland på ett sätt som tidigare varit förbisedt. Han visar hur det finns en rik gemensam historia som format båda ländernas utveckling.

Vad skiljer denna bok från andra verk inom samma ämnesområde?

Det som gör denna bok unik är Lindqvists personliga anknytning till ämnet samt hans förmåga att gestalta historien på ett levande och engagerande sätt. Istället för att bjuda på en traditionell historielektion ger han läsaren en levande berättelse som berör och väcker tankar.

Tillbaka till artiklarna