Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Mörkret vet av Indridason, Arnaldur

Mörkret vet av Arnaldur Indridason

Mörkret vet är en spännande deckare skriven av författaren Arnaldur Indridason. Handlingen utspelar sig på Island där en nedfrusen kropp hittas i en glaciär, vilket väcker frågor om den försvunne affärsmannen Sigurvin äntligen har återfunnits efter trettio år. Den pensionerade kriminalinspektören Konrad, ansvarig för fallet för trettio år sedan, dras in i utredningen och ställs inför misstankar kring Sigurvins tidigare kompanjon, Hjaltalín.

Ett mysterium i isen

Med ansiktet skulpterat i det florsockertunna benporslinet av is, väcker den nedfrusna kroppen frågor om vad som egentligen hände med Sigurvin. Konrad, som tidigare utrett fallet, tar sig an utmaningen att lösa gåtan som har plågat Hjaltalín och omvända trettio år av tvivel och misstro.

Utredning och misstankar

Genom att samarbeta med sin efterträdare Marta och den skickliga rättsläkaren Svanhildur, tar Konrad sig an uppgiften att avslöja sanningen bakom den frusna mannen och bringa rättvisa till de inblandade. Med nya ledtrådar och oväntade avslöjanden vävs en komplicerad berättelse samman, där varje led pekar mot en möjlig sanning.

En fängslande resa genom tiden

Mörkret vet tar läsaren med på en fängslande resa genom det isländska landskapet, där hemligheter djupt begravda i isen väntar på att avslöjas. Spana in glaciären, följ med på en nervkittlande utredning och låt dig svepas med i virvlande misstankar som skapar en spänningsfylld atmosfär.

Frågor och svar om Mörkret vet av Arnaldur Indridason

Vilken roll spelar glaciären i handlingen?

Glaciären utgör en central del av berättelsen, då den frusna kroppen hittas i dess djupa sprickor, vilket leder till en komplicerad utredning som tar läsaren på en resa genom tid och minnen.

Vem är Konrad och varför dras han in i fallet?

Konrad är en pensionerad kriminalinspektör som tidigare utrett försvinnandet av affärsmannen Sigurvin. Han dras in i fallet igen när den nedfrusna kroppen hittas och gamla misstankar återupplivas.

Vad är nyckeln till att lösa gåtan bakom mannen i isen?

Genom samarbete, envishet och att låta sig ledas av sanningen tar Konrad och hans team sig an utmaningen att avslöja sanningen bakom den mystiska mannen i isen och bringa rättvisa till offret och de inblandade.

Tillbaka till artiklarna