Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Med båt genom Europas kanaler av Hässler, Lars

Med båt genom Europas kanaler av Lars Hässler

Med båt genom Europas kanaler av Lars Hässler är en fascinerande kombination av reseberättelse och seglingsbeskrivning som tar läsaren med på en extraordinär resa genom Europas vackra kanalsystem. Jämfört med de traditionella turistmålen erbjuder kanalfärder en unik och oförglömlig upplevelse.

En resa genom Europas kanaler

I boken får vi följa med s/y Jennifers färd längs floder som Donau, Rhône och Rhen, samt de pittoreska kanaler som sammanbinder dem. Lars Hässler skildrar på ett engagerande sätt livet ombord på båten och delar med sig av personliga reflektioner samt matnyttig information om de platser de besöker under resan.

På den vindlande resan genom Europa stannar s/y Jennifer vid gastronomiska centra och inte mindre än sju huvudstäder, inklusive Berlin, Paris, Budapest och Wien. Genom att segla längs floder och kanaler ges läsaren även möjligheten att upptäcka charmen hos små byar längs vägen.

Praktiskt inriktad och rikligt illustrerad

Med båt genom Europas kanaler är en praktisk guide fylld med färgglada bilder och användbara tips för den som vill ge sig ut på egna äventyr i Europas vattenvägar. Boken innehåller även en mängd viktiga fakta samlade i ett appendix i slutet, inklusive information om alternativa kanalvägar, distanser och andra användbara råd.

Lars Hässler, en erfaren världsomseglare, delar med sig av sin långa erfarenhet av både havssegling och färder längs Europas kanaler. Hans berättarstil är levande och inspirerande, vilket gör Med båt genom Europas kanaler till en oumbärlig läsning för alla som drömmer om att utforska Europas hjärta med båt.

Frågor och svar om Med båt genom Europas kanaler av Lars Hässler

Vad gör den här boken så unik jämfört med andra reseböcker?

Med fokus på kanalfärder erbjuder denna bok en annorlunda synvinkel på resande i Europa, vilket ger läsaren en unik inblick i platser och kulturer som sällan utforskas av traditionella turister. Kombinationen av seglingsbeskrivningar och reseberättelser skapar en gripande läsupplevelse som inspirerar till egna äventyr.

Vilken sorts läsare skulle dra nytta av att läsa denna bok?

Alla som är intresserade av segling, resor, historia och kultur kommer att uppskatta Med båt genom Europas kanaler. Boken riktar sig till både erfarna seglare och nybörjare, och erbjuder praktiska tips och insikter som är ovärderliga för alla som planerar att utforska Europas vatten på egen hand.

Genom att kombinera passionen för segling med känslan av att upptäcka nya platser och möta nya människor, lyckas Lars Hässler skapa en bok som lockar till äventyr och ger läsaren en djupare förståelse för Europas rika kulturarv.

Tillbaka till artiklarna