Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Maskerad av Stoopendaal, Andrés

Maskerad av Andrés Stoopendaal

En omtumlande berättelse om sorgearbete och förvirring

I "Maskerad" av Andrés Stoopendaal följer vi Maxence, en ung man vars värld vänds upp och ner när hans far tragiskt omkommer, och han blir ensam kvar med sin mamma. Genom Maxences rastlösa tankar och känslor av sorg och ironi skildras en berättelse om förlust, förvirring och smärtsam förändring.

Unga mäns kamp mot sina inre demoner

Maxence finner sig själv fast i en virvel av känslor, där osäkerhet kring sin sexualitet och en stark aversion mot modern och de som bryr sig om honom präglar hans tillvaro. Boken utforskar på ett gripande sätt de komplexa tankar och känslor som unga män kan brottas med när de står inför livets prövningar.

En resa genom övergången till vuxenlivet

"Maskerad" tar oss med på en inre resa där Maxence navigerar mellan barndomens oförstående till vuxenlivets krav och förväntningar. Berättelsen kretsar kring teman som kärlek och hat, grymhet och ömhet, och skapar en mosaik av mänskliga erfarenheter och känslor.

En gripande skildring av sorgearbete och växande upp

Andrés Stoopendaal väver samman en gripande berättelse om sorgearbete, förändring och vägen till självinsikt. Genom tvära kast mellan det yttre och det inre, det ljusa och det dunkla, lyfter "Maskerad" fram den komplexitet som präglar människans inre landskap.

Utforska denna roman fylld av djup och känslomässig laddning, där varje sida bjuder in läsaren att reflektera över livets skörhet och skönhet.

Frågor och svar om "Maskerad" av Andrés Stoopendaal

Vem är boken lämplig för?

"Maskerad" passar för läsare som uppskattar känslomässigt laddade berättelser om unga människors inre konflikter och övergången till vuxenlivet. Boken är även lämplig för de som söker efter en djuplodande skildring av sorgearbete och självutforskning.

Vad gör "Maskerad" unik jämfört med andra romaner inom samma genre?

Det som främst utmärker "Maskerad" är dess förmåga att skildra de komplexa känslor och tankar som präglar huvudpersonens inre resa på ett introspektivt och gripande sätt. Bokens sätt att blanda sorgearbete med utforskandet av identitet och relationer ger den en unik plats i den litterära världen.

Vad kan läsare förvänta sig av att läsa "Maskerad"?

Läsare som ger sig i kast med "Maskerad" kan förvänta sig en emotionell berg-och-dalbana fylld av sorg, ånger, men också ögonblick av hopp och självinsikt. Boken bjuder in till reflektion över livets skörhet och den smärtsamma men nödvändiga processen av att växa upp och finna sig själv.

Tillbaka till artiklarna