Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Lesbisk identitet av Pia Lundahl

Lesbisk identitet av Pia Lundahl

En spännande analys av kön och sexualitet

I boken "Lesbisk identitet" av Pia Lundahl utforskas en fascinerande värld där kvinnors livshistorier kastar ljus över frågor som rör heterosexualitet, homosexualitet, kön och sexualitet. Genom att analysera och tolka berättelser från lesbiska och bisexuella kvinnor ges läsaren en möjlighet att reflektera över hur samhällets föreställningar kring kön och sexualitet formas och förändras över tid.

Historiska perspektiv på kön och sexualitet

En central tes i boken är att erfarenheter av kön och sexualitet är intimt förknippade med den historiska kontext de utspelar sig i. Genom att studera livshistorier från olika generationer av kvinnor belyses hur individuella erfarenheter påverkas av sociala och kulturella normer och förväntningar.

Reflektioner kring könsroller och identitet

Med fokus på nyckelord som könsroller, könsidentitet, homosexualitet och lesbisk identitet, utforskar författaren komplexiteten i hur kön och sexualitet konstrueras och förstås. Genom att lyfta fram lesbiska och bisexuella kvinnors berättelser utmanas läsaren att ompröva traditionella föreställningar och normer kring dessa frågor.

En viktig och tankeväckande bok

"Lesbisk identitet" är en viktig resurs för alla som är intresserade av att fördjupa sig i frågor kring kön, identitet och sexualitet. Genom en djuplodande analys av livshistorier erbjuder Pia Lundahl en unik inblick i hur personliga erfarenheter kan kasta nytt ljus över större samhälleliga strukturer och normer.

Frågor och svar om "Lesbisk identitet" av Pia Lundahl

Vilka centrala teman behandlas i boken?

I boken utforskas teman som könsroller, könsidentitet, homosexualitet och lesbianism genom livshistorier från lesbiska och bisexuella kvinnor.

På vilket sätt bidrar boken till förståelsen av kön och sexualitet?

Genom att analysera hur individuella erfarenheter samspelar med sociala och kulturella normer ger boken nya perspektiv på hur kön och sexualitet konstrueras och upplevs.

Vem bör läsa denna bok?

"Lesbisk identitet" är lämplig för alla som är intresserade av genusstudier, sexuell identitet och samhällsvetenskapliga frågor kring kön och homosexualitet.

Tillbaka till artiklarna