Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Kvicksand av Swärd, Anne

Kvicksand av Anne Swärd

Kvicksand är en gripande roman skriven av författaren Anne Swärd. Handlingen utspelar sig i en nära framtid i Köpenhamn, där världen är bekant men ändå förändrad. Huvudkaraktärerna Adam och Azra har sina egna hemligheter och motiv som driver dem framåt i berättelsen.

En oväntad möte i natten

I nattens mörker kör Adam sin svarttaxi genom Köpenhamns gator. Samtidigt har Azra hittat en fristad i Stadsarkivets källare, där hon söker trygghet från det förflutnas spöken. Deras vägar kommer att korsas på ett ödesdigert sätt, och de upptäcker snart att deras liv är mer sammanflätade än de någonsin kunnat föreställa sig.

En kamp mot det okända

Adam är på jakt efter sin försvunna bror och navigerar genom en värld av hemligheter och lögner. Samtidigt försöker Azra undvika sin före detta partner René, vars närvaro hotar att slita upp gamla sår. Deras respektive sökanden leder dem djupt in i en labyrint av faror och mysterier.

Om författaren Anne Swärd

Anne Swärd är en hyllad författare med flera romaner på sin meritlista. Hennes andra roman, Kvicksand från 2006, belönades med Mare Kandre-priset för dess suggestiva skildring av kärlekens komplexitet. Swärd gjorde succé med sin debutroman Polarsommar som nominerades till Augustpriset. Hon invaldes som ledamot i Svenska Akademien 2019 och har fortsatt att berika den litterära världen med verk som den uppskattade romanen Jackie från 2020.

Frågor och svar om Kvicksand av Anne Swärd

Vad är den största drivkraften hos huvudkaraktärerna Adam och Azra?

Både Adam och Azra drivs av en stark önskan att finna svar på sina frågor och lösa de mysterier som omger dem. Adams sökande efter sin bror och Azras strävan efter frihet och självständighet driver handlingen framåt och skapar en spännande berättelse.

Hur har Anne Swärd lyckats skapa en suggestiv atmosfär i romanen?

Anne Swärd använder sig av skicklig prosa och karaktärsutveckling för att skapa en suggestiv atmosfär i Kvicksand. Genom att låta läsaren känna huvudpersonernas rädslor, hopp och strävanden väcker Swärd en stark upplevelse av närvaro och engagemang hos läsaren.


Tycker du om Anne Swärd kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Anne Swärd kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Isabel Allende, Karin Boye, Tove Jansson, Toni Morrison, Alice Munro.
Tillbaka till artiklarna