Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Kreatursdansen av Erik Wallrup

Kreatursdansen av Erik Wallrup

I "Kreatursdansen" korsas öden på ett olycksaligt sätt när fyra grannar, Georg, Morris, Nenia och Willy, klumpigt tränger in i varandras liv i en och samma trappuppgång. Trots deras önskan att undvika varandra är de ofrivilligt sammanflätade i en berättelse som utforskar en samtid på randen till sammanbrott.

En trasslig trappuppgång

Georg, Morris, Nenia och Willy navigerar genom sina liv i en virvelvind av kaotiska möten och ödesdigra konfrontationer. Deras trassliga vägar korsas gång på gång i den trånga trappuppgången, där gränser suddas ut och relationer prövas till det yttersta.

Marionetter i samhällets dödsdans

I en värld där samhällsstrukturen vittrar sönder kämpar huvudkaraktärerna mot osynliga, övermäktiga krafter. Som marionetter i en dödsdans försöker de göra sina röster hörda och sina öden egna, trots att de känner sig som fångar i en oförutsägbar och skoningslös värld.

I "Kreatursdansen" utforskar Erik Wallrup teman som intrång, gemenskap och individualitet på ett säreget och fängslande sätt. Genom en skarpsynt och drabbande prosa målar författaren upp en bild av en värld i förfall, där fyra människors öden flätas samman på ett sätt som för alltid kommer att förändra deras liv.

Utforska mer litteratur

Om du gillar berättelser som gräver djupt i mänskliga relationer och samhällets skavanker, så finns det mycket mer att upptäcka. Utforska vårt bibliotek av skönlitteratur och låt dig förtrollas av berättelser som berör och engagerar.

Författarens andra verk

Om du fastnar för Erik Wallrups berättarstil och tematik, missa inte att kolla in författarens andra verk. Upptäck fler mästerliga romaner och låt dig svepas med i en värld av ord och känslor.

Frågor och svar om "Kreatursdansen" av Erik Wallrup

Här besvarar vi några vanliga frågor om boken, författaren och dess budskap för att ge dig en djupare förståelse för "Kreatursdansen".

Tillbaka till artiklarna