Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Kärlek i kolerans tid av García Marquez, Gabriel

Kärlek i kolerans tid av Gabriel García Marquez

Kärlek i kolerans tid av Gabriel García Márquez

Upptäck en episk kärlekssaga som sträcker sig över decennier i denna gripande roman av Nobelpristagaren Gabriel García Márquez. I "Kärlek i kolerans tid" följer vi Fermina och Florentinos komplicerade kärleksrelation, som tar sin början i ungdomens lovar. När de möts för första gången flammar en passion upp hos Florentino, som obesvarat längtar efter Fermina. Trots att Fermina till en början avvisar honom, tar deras känslor för varandra form genom brev och telegrafer. Efter en rad av händelser gifter sig Fermina hastigt med en annan man och lämnar Florentino krossad och hoppfull om framtiden.

En episk kärleksberättelse

Livet går vidare för Fermina och Florentino på var sitt håll, men deras kärlek fortsätter brinna genom åren. Efter över femtio års längtan vågar sig Florentino äntligen fram för att förklara sina känslor för Fermina. Trots många avslag ger han aldrig upp hoppet om deras kärlek och fortsätter att skicka brev dagligen i sexton månader. När de slutligen möts igen sprider kärleken mellan dem som ett vindlande band som är omöjligt att bryta.

Om författaren Gabriel García Márquez

Gabriel José de la Concordia García Márquez föddes 1927 i Colombia och blev en av Latinamerikas mest betydelsefulla författare. Han fick Nobelpriset i litteratur 1982 för sitt enastående författarskap. García Márquez är känd för sina gripande romaner, bland annat den världskända "Cien años de soledad" (Hundra år av ensamhet) som anses vara en av de största verk som skrivits på spanska.

Frågor och svar om Kärlek i kolerans tid av Gabriel García Márquez

Vad är huvudtemat i "Kärlek i kolerans tid"?

"Kärlek i kolerans tid" utforskar teman som passion, väntan och livslång kärlek. Berättelsen visar på hur kärleken kan övervinna tid och hinder.

Vad är Gabriel García Márquez mest kända för?

Gabriel García Márquez är mest känd för sin magiska realism och sättet han skildrar vardagliga händelser på ett fantastiskt och surrealistiskt sätt i sina verk.

Upptäck en värld av passion, längtan och livslång kärlek i "Kärlek i kolerans tid" av Gabriel García Márquez. En klassisk roman som kommer att beröra och fängsla dig från första sidan.


Tycker du om Gabriel García Marquez kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Gabriel García Márquez kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Milan Kundera, David Guterson, Salman Rushdie, Arundhati Roy, Toni Morrison.
Tillbaka till artiklarna