Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Jag är ingen mördare av Nilsson, Ulf Karl Olov

Jag är ingen mördare av Ulf Karl Olov Nilsson

Jag är ingen mördare är en unik diktsamling av författaren Ulf Karl Olov Nilsson, som återvänder till poesins värld efter ett decenniums frånvaro. Denna samling tar oss med på en resa genom det absurda i livet, där författaren utforskar både det omöjliga och våra förutfattade meningar.

En resa genom det okända

I Jag är ingen mördare riktar författaren blicken mot våldet, åldrandet och dödsdriften. Samtidigt utforskar han relationen till sin mamma, reflekterar över halvfabrikat och skapar oväntade perspektivförskjutningar som utmanar läsarens syn på världen.

Utforskande av surrealistiska tankar

Genom dikter som "Tänk om alla jag känner dog och ingen längre visste vem jag var" och "Tänk om jag blir exakt en dag äldre för varje dag som går" tar Ulf Karl Olov Nilsson oss med på en resa in i det surrealistiska. Han leker med tankar som är både skrämmande och underhållande, vilket skapar en spännande dynamik i texten.

Jag är ingen mördare väcker frågor och skapar en klangbotten av både förtvivlan och humor. Det är en samling som får läsaren att reflektera över tillvarons kontraster och det oförutsägbara i tillvaron.

Genom att integrera nyckelorden poesi, livet, våld, dödsdrift och perspektivförskjutningar skapar Ulf Karl Olov Nilsson en mångfasetterad diktsamling som berör och utmanar.

Frågor och svar om Jag är ingen mördare av Ulf Karl Olov Nilsson

Vad är tematiken som genomsyrar diktsamlingen?

Ulf Karl Olov Nilsson utforskar teman som våld, åldrande, dödsdrift och relationer, samtidigt som han skapar oväntade perspektivförskjutningar som utmanar läsarens syn på tillvaron.

Vad kan läsaren förvänta sig av att läsa Jag är ingen mördare?

Läsaren kan förvänta sig en resa genom det absurda, där författaren leker med surrealistiska tankar och skapar en klangbotten av både förtvivlan och humor. En diktsamling som väcker frågor och får läsaren att reflektera över tillvarons kontraster.

Vilken är den mest minnesvärda dikten i boken?

En minnesvärd dikt i samlingen är "Tänk om jag hade en siamesisk tvilling och den andre var en psykopatisk massmördare," som illustrerar författarens förmåga att blanda det skrämmande med det underhållande på ett unikt sätt.

Tillbaka till artiklarna