Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Jadekatten av Suzanne Brøgger

"Jadekatten" av Suzanne Brøgger är en imponerande släktsaga som sträcker sig över fem generationer. Denna gripande berättelse är starkt självbiografisk och kretsar kring den dansk-judiska familjen Løvins dramatiska öden och äventyr. Genom att skildra familjens uppgång, påstådda stolthet och slutliga fall målar Suzanne Brøgger upp en mångfacetterad och gripande bild av släkten.

En fängslande släktkrönika

I centrum av "Jadekatten" står berättelsen om Isidor Løvin, en polsk-judisk invandrare som på förra seklet grundade spritfabriken Aalborg. Denna släktkrönika utforskar teman som bördsstolthet och arv, samtidigt som den kastar ljus över de mörka skuggorna av skuld, skam och till och med incest.

En mörk skildring av familjen Løvins öden

I tredje generationen möter vi Li, en individ som kämpar med drogmissbruk och ständiga självmordsförsök. Hennes komplicerade relationer och destruktiva beteende lämnar tydliga spår i släktens historia och formar på många sätt deras öde och framtid.

Skönhet, framgång och destruktiva mönster

Genom dottern Zeste, en karismatisk och framgångsrik skådespelerska, skapas en stark motsättning till Li. Trots sin yttre framgång plågas Zeste av demoner från det förflutna och måste konfrontera en oväntad och farlig attraktion från sin egen styvfar. Denna komplexa väv av familjerelationer, skönhet och destruktiva mönster ger "Jadekatten" en suggestiv och mångbottnad klang.

Genom att utforska teman som släktskap, självförståelse och konsekvenserna av våra handlingar erbjuder Suzanne Brøgger en gripande och tankeväckande berättelse som fängslar läsaren från första till sista sidan.

Frågor och svar om "Jadekatten" av Suzanne Brøgger

Vad är det som gör "Jadekatten" så unik jämfört med andra släktsagor?

"Jadekatten" skiljer sig genom sin starka självbiografiska prägel och den djärva utforskningen av tabubelagda ämnen som skuld, skam och destruktiva mönster inom en familj. Genom att blanda fakta och fiktion skapar Suzanne Brøgger en intensiv och gripande berättelse som stannar kvar hos läsaren långt efter att boken är utläst.

Vem skulle uppskatta att läsa "Jadekatten" och varför?

"Jadekatten" skulle tilltala läsare som uppskattar djuplodande familjedramer och komplexa karaktärer. Boken lockar de som söker en intellektuell och emotionell läsupplevelse, där universella teman som kärlek, lidande och försoning utforskas på ett gripande och tankeväckande sätt.

Avsluta med en stark och lockande call-to-action för att inspirera besökare att läsa boken.

Tillbaka till artiklarna