Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: I enslighet framfödt av Salomonsson, Anita

I enslighet framfödt av Anita Salomonsson

I enslighet framfödt är en gripande roman skriven av författaren Anita Salomonsson. Handlingen utspelar sig under 1880-talet i Västerbotten och följer huvudkaraktären Klara Sofia Höglander, en hemmadotter på länsmansgården. När hennes bror gifter sig, vilar föräldrarnas hopp nu tungt på Klara Sofia. Trots att hon känner till sin plikt, strävar hon ändå efter något eget och mer personligt.

Efter pingsthelgen avslöjar brodern för modern att Klara Sofia har tillbringat tid ensam i storstugan med soldaten Lars Larsson Seger från Kräkånger. Modern blir omedelbart orolig. Men Klara Sofia är förälskad och besluten. Trots föräldrarnas ogillande lyckas hon och Lars att fortsätta träffas. Men en olycka är på väg att ske som kommer att förändra allt.

Anita Salomonsson har tagit fasta på ett verkligt fall och skapat en levande och gripande roman i I enslighet framfödt. Berättelsen väver samman historiska fakta med fiktion på ett sätt som berör och engagerar läsaren. Det är en roman som inte bara underhåller utan även kastar ljus över en sann kvinnohistoria.

Om författaren Anita Salomonsson

Anita Salomonsson är författaren bakom I enslighet framfödt, och hon har en förmåga att blanda fakta med fiction på ett sätt som lyfter fram gripande och berörande historier. Hennes skickliga skildring av Karla Sofias kamp för kärlek och självständighet fångar läsarens intresse från första sidan.

I enslighet framfödt: En djupdykning

I enslighet framfödt tar oss med på en resa genom 1880-talets Västerbotten, där vi följer en ung kvinna som kämpar för sin kärlek och sin rätt till ett eget liv. Romanen skildrar en tid av förtryck och förväntningar, men också av mod och kärlek.

Boken utforskar teman som familjeband, förbjuden kärlek och kvinnors roll i samhället på ett sätt som är både gripande och tankeväckande. Genom Karla Sofias ögon får vi en inblick i en viktig del av Sveriges historia, samtidigt som vi dras in i hennes personliga strävan efter lycka och frihet.

Frågor och svar om I enslighet framfödt av Anita Salomonsson

Vad inspirerade författaren att skriva I enslighet framfödt?

Anita Salomonsson inspirerades av ett verkligt fall från historien, där en kvinna kämpade för kärlek och självständighet trots motstånd från sin omgivning.

Vilka teman utforskar boken?

I enslighet framfödt utforskar teman som familjerelationer, förbjuden kärlek, och kvinnors roll i samhället under 1800-talet.

Vem rekommenderas att läsa denna bok?

Boken rekommenderas för läsare som är intresserade av historisk skönlitteratur, starka kvinnliga karaktärer och gripande berättelser om kärlek och mod.

Tillbaka till artiklarna