Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Hyperkapitalismen av Björn Elmbrant

Hyperkapitalismen av Björn Elmbrant är en tankeväckande bok som kastar ljus över det samtida samhällets tillstånd präglat av ekonomisk spekulation och högt tempo. I denna bok granskas fenomenet hyperkapitalism och dess starka inflytande över politik, medier, kultur och mänskliga relationer.

Det högt uppskruvade tempot

Börsens snabba tempo har smittat av sig på alla samhällssektorer, där orden "fort, fortare, fortast" genomsyrar beslutsfattandet. I denna kontext lyfts frågan om varför jakten på aktievärden styr allt och om det är möjligt att undvika konsekvenserna av detta, inklusive social utslagning och våldsamheter.

Vägen bort från aktiehysterin

Hyperkapitalismen utforskar alternativa vägar bort från den rådande aktiehysterin mot en mer långsiktig och klokare kapitalism, samtidigt som hoppet om ett mer vitalt folkstyre återuppväcks.

Recensioner av boken:


  • "Kloka ord, ofta avslöjande, ibland rent dräpande." - GT

  • "Ett viktigt bidrag för att fördjupa debatten om marknadsekonomin, den globala kapitalismen och demokratin." - Piteå-tidningen

  • "Elmbrant är sympatiskt resonerande om en verklighet som angår många människor" - Expressen

  • "Hyperkapitalismen är en viktig bok, som ställer angelägna frågor och visar på allvarliga problem i samhället." - Norrbottens-kuriren

  • "Det èr en epokgörande bok /.../ som förklarar många av de svåra sammanhangen." - Västerviks-tidningen

Frågor och svar om Hyperkapitalismen av Björn Elmbrant

Vad är huvudbudskapet i boken?

Huvudbudskapet i Hyperkapitalismen är att ifrågasätta den dominerande rollen som aktievärden och ekonomisk spekulation har i samhället idag, samtidigt som den utforskar möjliga alternativ för en klokare och mer långsiktig kapitalism.

Vilken målgrupp rekommenderas att läsa denna bok?

Denna bok rekommenderas för alla som är intresserade av att förstå de socioekonomiska krafterna som styr samhället idag, samt för de som söker en djupare insikt i problematiken kring hyperkapitalism och dess konsekvenser för samhällsutvecklingen.

Varför är Hyperkapitalismen viktig att läsa i dagens samhälle?

I dagens samhälle, där ekonomin har en central roll och aktiemarknaden präglar många aspekter av vår tillvaro, är det viktigt att reflektera över och ifrågasätta om det nuvarande systemet verkligen gagnar alla och främjar ett hållbart samhälle på lång sikt.

Tillbaka till artiklarna