Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Hem av Dahlström, Magnus

Hem av Magnus Dahlström

Hem av Magnus Dahlström är en gripande skönlitterär berättelse som tar läsaren med på en resa fylld av mysterier och intriger. I denna bok möts vi av en tragisk händelse när en tioårig flicka hittas död på ett industriområde. Det visar sig att tre andra barn tycks vara indragna i händelsen, vilket får myndigheterna att inleda en utredning för att klargöra omständigheterna. Vad döljer sig egentligen bakom denna fruktansvärda händelse?

Magnus Dahlström, född 1963, har sedan sin debut år 1986 etablerat sig som en mångsidig författare och dramatiker. Med verk som novellsamlingen Papperskorg, pjäsen Skärbrännaren och romanerna Fyr, Nedkomst, Hem och Spådom, har Dahlström skapat en imponerande samling verk som berör och engagerar läsare världen över.

En berättelse om mysterier och hemligheter

Hem utforskar teman som rör barn, industriområden och författare, och väver samman en intrikat berättelse som kommer att få dig att tänka om och om igen. Boken tar oss med på en fängslande resa genom vardagens skuggsidor och visar på de komplexa relationer och händelser som kan utvecklas i en liten, till synes lugn stad.

Med en skarp och suggestiv prosa drar Magnus Dahlström in läsaren i en värld där sanningen är svår att skilja från lögnen, och ingenting är vad det synes vara. Genom att skildra karaktärernas inre konflikter och hemligheter skapar författaren en nervkittlande atmosfär som kommer att hålla dig på helspänn från första till sista sidan.

En författare som vågar utmana

Magnus Dahlström har med sitt författarskap och dramatik etablerat sig som en respekterad och omdebatterad röst inom den skandinaviska litteraturen. Hans förmåga att skildra mörka och komplexa ämnen på ett gripande och suggestivt sätt har gjort honom till en författare som vågar utmana de traditionella normerna och förväntningarna.

Industriområden, barn, utredningar och författare är centrala teman i Hem, och genom att utforska dessa teman på djupet väcker Magnus Dahlström frågor kring moral, ansvar och sanning.

Frågor och svar om Hem av Magnus Dahlström

Vad är temat i boken Hem?

Hem utforskar teman som rör barns oskuld, komplexiteten i familjerelationer och hemligheter som kan förändra allt.

Vad kan läsare förvänta sig av en bok av Magnus Dahlström?

Läsare kan förvänta sig en djupt gripande berättelse som skildrar människans innersta kamp och de hemligheter som kan förstöra eller fördjupa relationer.

Vem rekommenderas att läsa Hem?

Hem är en bok som passar för läsare som gillar spännande och välskrivna berättelser med djuplodande teman och starka karaktärer.


Tycker du om Magnus Dahlström kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Magnus Dahlström kan du nog även vara intresserad av dessa författare: William Faulkner, Lars Norn, Haruki Murakami, JeanPaul Sartre, Jorge Luis Borges.
Tillbaka till artiklarna