Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Glömskans tid av Kjell Espmark

En episk resa genom tidsandan

I Kjell Espmarks banbrytande litteraturprojekt, samlas sju romaner som skildrar vår samtid och dess människor på ett unikt sätt. Serien inleddes 1987 med den första boken "Glömskan" och avslutades med den gripande "Glädjen" år 1997. Nu ges möjligheten att utforska hela serien samlad i en enda volym - "Glömskans tid".

Människorna och samtidens porträtt

I "Glömskans tid" skapas en mosaik av berättelser som tillsammans ger en omslutande bild av tidsandan och människorna som formar den. Espmark väver samman individuella öden och kollektiva erfarenheter på ett suggestivt sätt, och skapar en episk känsla som speglar både det unika och det universella i vår samtid.

En resa genom litteraturens möjligheter

Med en skarp blick för detaljer och en förmåga att fånga det ögonblicks mest flyktiga nyanser, tar Espmarks litteraturprojekt läsaren med på en djupt gripande resa. Genom att utforska både det ljusa och det dunkla, det glädjefyllda och det smärtsamma, utmanar författaren läsarens föreställningar och skapar en oförglömlig läsupplevelse.

Genom att reflektera över tiden, människorna och samtidens komplexitet, erbjuder "Glömskans tid" en unik möjlighet att fördjupa sig i en värld av ord och bilder som både underhåller och utmanar.

Frågor och svar om "Glömskans tid" av Kjell Espmark

Vad inspirerade Kjell Espmark att skriva denna episka serie om vår samtid?

Kjell Espmark hämtade inspiration från det vardagliga livet och människorna omkring sig. Genom att observera och reflektera över samhället skapade han en unik skildring av tidsandan.

Vilka teman utforskar Espmark i "Glömskans tid"?

Espmark utforskar teman som minnet, glömskan, glädjen och sorgen, samt individens roll i en större kollektiv berättelse. Genom att väva samman dessa teman skapar han en mångbottnad och tankeväckande berättelse.

Vilken roll spelar "Glömskans tid" i den svenska samtida litteraturen?
"Glömskans tid" anses vara ett av de mest betydelsefulla verken inom den svenska samtida litteraturen. Espmarks komplexa berättelse och skickliga porträtt av samtidens människor har gjort ett stort avtryck på såväl läsare som kritiker.

Tillbaka till artiklarna