Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Glas är en trög vätska av K. Michel

Glas är en trög vätska av K. Michel är en samling poesi som fångar läsaren med sitt sorglösa och avspända tonfall. Michel, en holländsk poet, bjuder in till en vandring genom ordens värld med en touch av vemod och en antydan om en mörkare underton.

En poetisk flanör

I denna samling tar K. Michel oss med på en resa genom fyra diktsamlingar, där varje ord är väl valt och varje vers är som ett konstverk i sig själv. Hans sätt att skildra vardagliga scener och känslor ger en känsla av att vara en flanör som observerar livet med en unik skärpa.

Konstnärlig översättning av Per Holmer

Översättningen av Glas är en trög vätska till svenska är utförd av Per Holmer, som lyckas behålla Michel's poetiska tonfall och känsla. Varje dikt klingar vackert på svenska och fångar essensen av originalet på ett imponerande sätt.

I denna samling utforskar K. Michel teman som glas, sorglöshet och vemod på ett sätt som berör läsarens innersta. Varje dikt är som en liten pärla som får läsaren att reflektera över livets skörhet och skönhet på samma gång.

Upptäck skönheten i det vardagliga

Glas är en trög vätska bjuder in läsaren att se det vardagliga ur ett nytt perspektiv och uppskatta skönheten i det som ofta förbises. En poetisk resa som berör hjärtat och själen, och lämnar ett bestående intryck långt efter att sista sidan har lästs.

Frågor och svar om Glas är en trög vätska av K. Michel

Vad inspirerade K. Michel att skriva denna samling?

K. Michel har blivit inspirerad av vardagens skönhet och skörhet, och ville förmedla detta genom poesins kraftfulla språk.

Vilken känsla vill författaren förmedla till läsaren?

Genom sin poesi vill K. Michel förmedla en känsla av vemod och sorglöshet, samt en uppskattning för livets skatter i det enkla och vardagliga.

Vem skulle uppskatta denna diktsamling mest?

Älskare av lyrisk poesi och de som uppskattar skönheten i det subtila och vardagliga skulle sannolikt vara djupt berörda av Glas är en trög vätska.

Tillbaka till artiklarna