Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Frestelsernas berg av Jonas Gardell

Frestelsernas berg av Jonas Gardell är en gripande skildring av ensamhet, förlust och familjedrama, som utspelar sig i stockholm. Boken följer Maria, en sjuttioårig kvinna som har förlorat allt och nu lever ensam i en trång portvaktslägenhet på Jungfrugatan. Liksom munkarna vid klostret vid Frestelsernas berg bär Maria på en börda av smärta och förtvivlan, och varje dag är en kamp för att överleva.

En livsbejakande berättelse

I den här rörande berättelsen följer vi Marias kamp med smärtan av att vara övergiven och en familj i spillror. Gardell lyckas med sitt karaktäristiska tonfall väva samman det grova och det känslomättade på ett sätt som tar tag i läsaren och vägrar släppa taget.

Boken är en klassiskt episk skildring av familjebandens styrka och svaghet, och en påminnelse om att sanningen alltid kommer fram i slutändan.

Om författaren

Jonas Gardell, född i Täby 1963, är en svensk författare, dramatiker, komiker och artist. Med sitt unika berättarsätt och förmåga att skapa starka karaktärer har Gardell blivit en av Sveriges mest älskade författare.

Med teman som ensamhet, förlust och familjedrama är Frestelsernas berg en bok som berör och engagerar läsaren från första sidan. Utforska Stockholms dunkla gator och människorna som kämpar för att överleva i denna gripande berättelse av Jonas Gardell.

Frågor och svar om Frestelsernas berg av Jonas Gardell

Vad är huvudtemat i boken?

Ensamhet, förlust och familjedrama är centrala teman i berättelsen.

Var utspelar sig handlingen?

Handlingen tar plats i en trång portvaktslägenhet på Jungfrugatan i Stockholm.

Vem är författaren till boken?
Frestelsernas berg är skriven av den svenska författaren Jonas Gardell.


Tycker du om Jonas Gardell kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Jonas Gardell kan du nog även vara intresserad av dessa författare: August Strindberg, Astrid Lindgren, William Shakespeare, Dostojevskij, Virginia Woolf.

Om du uppskattar Jonas Gardells djupa karaktärsporträtt och skickliga berättarteknik kommer du även att finna stor behållning av August Strindbergs intensiva dramatik, Astrid Lindgrens tidlösa berättelser för alla åldrar, William Shakespeares episka dramer och starka karaktärer, Dostojevskijs psykologiska djup och moraliska dilemman samt Virginia Woolfs subtila undersökningar av medvetandets komplexitet och samhällets normer. Dessa författare erbjuder liknande teman och berikande läsupplevelser för den som uppskattar Jonas Gardells författarskap.

Tillbaka till artiklarna