Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Fjällets succé av Jäderling, Viktoria

Fjällets succé av Viktoria Jäderling

Fjällets succé är en hjärtskärande skildring av en splittrad familj och deras sökande efter sanning och samhörighet. I denna gripande roman av Viktoria Jäderling möter vi Herta, vars liv präglas av förlust och hemligheter.

En resa genom fjällen

När Herta var sju år gammal trodde hon att hennes familj omkommit på ett avlägset fjäll och lämnat henne ensam kvar. Åratal senare försvinner hennes mamma spårlöst på samma plats. Nu, vid en ålder av ett och tjugo, arbetar Herta som massör på en galleria där olika entreprenörer och konstnärliga själar samlas. Tillsammans med sin uppfinningsrika flickvän Nastia och sin drömske bror Henrik navigerar Herta genom en värld av illusioner och längtan, där den rena konsten är lika lockande som den är flyktig.

Autenticitet kontra förståelse

I Fjällets succé utmanar författaren traditionella föreställningar om sanning och fejk. Att definiera det äkta blir en existentiell fråga för karaktärerna, där det som är autentiskt värderas högre än förståelsen för det som sker. Med ett språk som är lika kvickt som det är nyanserat, tecknar Jäderling en berättelse fylld av humor och djup.

Familjen är hjärtat i denna roman, en kärna av komplexitet och kärlek som trots sina sprickor och missförstånd strävar efter enhet. Genom Hertas ögon får vi följa med på en resa där sanningen är flyktig och verkligheten ständigt ifrågasatt.

Frågor och svar om Fjällets succé av Viktoria Jäderling

Vad är det som gör Fjällets succé så unikt gripande?

Fjällets succé fångar läsaren med sitt skickliga skildrande av en familj i sökandet efter mening och samhörighet. Genom en väv av relationer och känslor utforskar boken teman som autenticitet, förlust och längtan efter det försvunna.

Vem rekommenderas att läsa denna bok?

Med dess djuplodande teman och gripande berättande är Fjällets succé en bok för läsare som uppskattar skönlitteratur som utmanar och berör. För de som söker en roman som väver samman humor, djup och en slående närvaro är detta en bok som kommer att lämna ett bestående intryck.

Tillbaka till artiklarna