Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: En riktig våldtäktsman av Wennstam, Katarina

En riktig våldtäktsman av Katarina Wennstam

En nyanserad analys av sexualbrott i samhället

I boken "En riktig våldtäktsman" utforskar författaren Katarina Wennstam djupare in i den komplexa fenomenet sexualbrott. Från att tidigare ha fokuserat på våldtäktsoffrens berättelser och upplevelser, lyfter Wennstam nu fram en utvidgad bild av problematiken genom att även ge röst åt sexualförbrytare, psykologer, jurister och poliser.

Avslöjande samtal och intervjuer med förbrytare

Genom djuplodande samtal och intervjuer med personer bakom gärningarna belyser boken de komplicerade orsakerna och tankegångarna som ligger bakom sexualbrott. Wennstam ifrågasätter också den långlivade myten om den ostyrda manliga sexualdriften, som alltför ofta har fungerat som en ursäkt eller ett försvar i rättsväsendet. Istället riktas ett kritiskt ljus mot männen som begår övergrepp, och läsaren konfronteras med frågan om mäns ansvar och delaktighet i de våldtäkter som sker.

En viktig diskussion om samhällets syn på sexualbrott

Genom att lyfta fram olika perspektiv och ge en röst åt såväl förbrytare som experter inom området, väcker boken en viktig diskussion om samhällets syn på sexualbrott och dess förövare. Med en nyanserad och insiktsfull approach utforskar författaren de tabubelagda områdena inom rättssystemet och pekar på bristen av ansvarstagande och konsekvenser för förbrytarna.

I "En riktig våldtäktsman" tar Katarina Wennstam oss med på en resa genom de dunkla vrårna av sexualbrottens komplexitet och utmanar oss att omdefiniera våra förutfattade meningar om förbrytare och offer.

Frågor och svar om "En riktig våldtäktsman" av Katarina Wennstam

Vilket är syftet med boken?

Boken syftar till att ge en mer nyanserad bild av sexualbrott genom att även lyfta fram förövarnas perspektiv och ansvar.

Vilken målgrupp rekommenderas att läsa denna bok?

Boken är lämplig för alla som är intresserade av att fördjupa sig i temat sexualbrott, samhällets syn på förövare och offren samt ansvarsfrågor kring dessa brott.

Vad skiljer denna bok från författarens tidigare verk?

Till skillnad från författarens tidigare fokus på våldtäktsoffrens berättelser utforskar denna bok mer ingående de komplexa motiv och resonemang som ligger bakom sexualbrotten.

Tillbaka till artiklarna